05 / 05 / 2024

yatırım teşvik başvurusu

yatırım teşvik başvurusu

Ekonomi Bakanlığı'nın 2017 yılı Şubat ayı verilerine göre, Şubatta 5.4 milyar liralık teşvik başvurusu yapıldı. En büyük yatırım teşvik başvurusu Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi.

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

Hisse yatırımına yeni başlayanlar dikkat: Portföyünüz 100 bin, 500 bin, 1 milyon TL olduğunda kaç hisseniz olmalı? 

Yatırımcılar, hisse yatırımına nasıl başlanması gerektiğini merak ediyor. Peki yatırıma yeni başlayanlar neler yapmalı, kaç hisse almalı? Yatırımcı Onur Demir, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ne altın, ne dolar ne de gümüş! Bu yatırım aracı çok başka!

Paranız varsa hemen yatırım yapın. Tüm yatırım araçları geride kaldı. Dünya standartlarında bir yatırım aracı. İşte en popüler yeni yatırım aracının detayları...  %160 kar getirisi!

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan üç beş kat fazla kazanacak! Yatırım uzmanı Mert Başaran peş peşe açıkladı! 

Milyonlarca yatırımcı yatırım için ''ev, arsa, altın, dolar'' arasında kalırken, yatırım Uzmanı Mert Başaran yatırımcıların üç beş kat fazla kazanacağı en doğru yatırım aracını resmen açıkladı. Ne altın ne dolar buna yatırım yapan kazanacak....

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

2022 yılının 7 ayında toplam 1.507 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilirken, söz konusu dönemde açıklanan yatırım belgelerinin iptali ise yüzde 23.4 ile 5 yılın zirvesine oturdu.

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temmuz ayında 868 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, belge alan projelerin yatırım tutarı 38 milyar 165 milyon 474 bin 953 lira oldu.

Gayrimenkulde kur korumalı yatırım dönemi başladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe kur korumalı yatırım dönemi başladı. 

Konut yatırımı yapmak için doğru zaman mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde konut yatırımını kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Konut yeniden yatırım aracı oluyor' başlıklı yazısı...

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar  Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrımenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar  Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

yatırım teşvik başvurusu Haberi

yatırım teşvik başvurusu

2017 yılı Şubat ayında 5 milyar 446 milyon dolarlık yatırım öngören 466 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Teşvik belgeleri kapsamında 491 milyon 16 bin dolarlık döviz kullanacak olan firmalar, 11 bin 688 kişilik istihdam öngördüler.


Ekonomi Bakanlığı, 2017 yılı Şubat ayına ilişkin yatırım teşvik belgelerine ilişkin sonuçları açıkladı.


Şubat ayında en büyük yatırım teşvik başvurusu 327 milyon lira ile Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri AŞ’den geldi. Turkcell, teşvik belgesi kapsamında muhtelif illerde IT yatırımı gerçekleştirecek.


İkinci büyük yatırım başvurusu, 320 milyon lira ile PIT İstanbul Otel Yatırım AŞ’den geldi. Şirket İstanbul’da 5 yıldızlı otel yapacak. İskenderun Enerji Üretim AŞ, Adana’da termik santral yatırımı için 236 milyon liralık, ITC KA Enerji Üretim AŞ, Ankara’da atık bertaraf tesisi için 178 milyon liralık teşvik belgesi aldı.


Eczacıbaşı...