04 / 05 / 2024

yatırımcı ortamı

yatırımcı ortamı

B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, devlete nüfuz etmiş FETÖ unsurlarını temizleme sürecine kararlılıkla devam ederken, devlet ve özel sektör olarak daha fazla çalışarak milli ekonomiyi “şahlandırmak” gerektiğini bildirdi.

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.

Borsada yatırımcı sayısı tüm zamanların rekorunu kırarak 3 milyon kişinin üzerine çıktı!

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında, konut piyasasında durgunluk, dövizde ise yatay seyir izlenirken kendine güvenli bir adres arayan yatırımcının yeni adresi Borsa İstanbul oldu. Borsa İstanbul'a gelen yatırımcı sayısı 15 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon kişinin üzerine çıkarak rekor kırd

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: KKTC!

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sağlanırken, iş ve yaşam ortamının kalitesiyle beraber, doğrudan yatırımlara çeşitli yatırım teşvikleri sunuyor.

Yatırımcı güvence yasası ile güvende!

Yeni hükümet sistemiyle yatırımcının Türkiye'ye olan güveni arttı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adım atılacağını söyledi. 

Emlak İstasyonu yeni yatırımcılarını arıyor!

Emlak İstasyonu Dünya genelinde yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcılarına ve ihtiyaç sahiplerine güvenilir bir ortam içinde zengin bir portföy sunarak,emlak taleplerini karşılayan yüz de yüz Türk sermayeli bir şirkettir.

Ahmet Erdem: Ekonomi ve yatırım ortamı iyileştiriliyor!

Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda konuşan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, ekonomi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Lütfi Elvan: Yatırım ortamı iyileşecek!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elvan, "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 2016'da çok ciddi somut adımlar atacaklarını belirtti.

Gayrimenkul fiyatları artmadan yatırımcılar ev almalı!

Gerek dövizdeki artış gerekse seçimlerin ardından oluşan güven ortamı gayrimenkul fiyatlarını yüzde 30 oranında artıracak. İnşaat firmalarının temsilcileri fiyatlar artmadan yatırımcıların ev alması gerektiğini belirtti.

Yabancı yatırımcılar CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi!

Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi.

Tek iktidar dönemi yabancı gayrimenkul yatırımcısını rahatlattı!

Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak gayrimenkul sektörünün öncü konut ve işyeri projelerinin sergilendiği CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdiler.

Yabancı yatırımcıların güvenli limanı konut oldu!

Türkiye’deki belirsizlik ortamında yerli yatırımcının yanı sıra yabancıların da güvenli limanı konut oldu. Toplam konut satışları geçen yıla göre yüzde 6.5 artarak 112 bin 463’e ulaştı.

Türkiye'de uluslararası doğrudan yatırımcı en çok gayrimenkule yöneldi!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem Türkiye'deki siyasi ortamın doğrudan yabancı yatırımları çok etkilemeyeceğini dile getirdi.

Enerjide yatırımcılar için güven ortamı sağlandı!

EPDK Başkanı Yılmaz, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de siyasi ve ekonomik istikrarın önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizde yatırımcı için bu güven ortamı sağlandı" dedi.

yatırımcı ortamı Haberi

yatırımcı ortamı

B.A. Grup ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)  demokrasiye yönelik saldırısının püskürtülmesinin ardından, devlete nüfuz etmiş örgüt unsurlarını 

temizleme sürecine kararlılıkla devam ederken, milli ekonomiyi “şahlandırmak” için devlet ve özel  sektör olarak daha sıkı bir çalışma temposuna girilmesi gerektiğini bildirdi.


Aydın yaptığı açıklamada, ekonomik kalkınmanın en temel şartının demokrasi ve hukuk devleti  olduğunu belirtirken, tüm kesimleriyle Türk milletinin FETÖ’nün darbe girişimine karşı verdiği tepkinin 

bu temel kavramlara ne kadar bağlı olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. Aydın, “Türk demokrasisi  bu olayla eskisinden çok daha güçlü bir hale gelmiştir. Bu da ekonomiye yansıyacaktır” dedi.  Türkiye dünya için vazgeçilmez ortak…


Türkiye ekonomisinin bu denli büyük bir felaketten bile sarsılmadığını belirten Aydın, şöyle dedi:

“Darbe yaparak iktidarı gasp etmeye yeltenenler bunu başaramadığı gibi olayın...