25 / 07 / 2024

yaya önceliği

yaya önceliği

AB Hayat Boyu Öğrenme Yenilik Transferi Programı kapsamında Antalya'da başlatılan ''yaya önceliği'' projesinin açılış ve tanıtımı dolayısıyla trafik sinyalizasyonu bulunmayan 4 yaya geçidinin olduğu Konyaaltı Caddesi'nde tören düzenlendi

4 deprem bilimci uzlaştı: O ilde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Dönüşüm önceliği verilmeli!

Jeofizik Y. Mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi X sosyal medya hesabından Hakkari'nin deprem riski ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları! Yasama mesaisi bu hafta başlıyor!

Cumhur İttifakı, seçim döneminde farklı toplum kesimlerine verilen sözlerin bir kısmını kapsayan sosyal paketi 15 Temmuz’a kadar yasalaştırmayı planlıyor. Bunun yanı sıra TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları olacak. İşte ayrıntılar...

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Şok Marketler'den depremzedelere istihdam desteği!

Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel, "Deprem sonrasında istihdama da olumlu katkı sağlayabilmeyi amaçlayarak yıl boyunca ülke çapında gerçekleştireceğimiz işe alımlarda önceliği depremzede adaylara vereceğiz" diye konuştu. İşte detaylar...

Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Zorlu Enerji, deprem felaketinden etkilenen bölgenin doğal gaz ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Gaz arzının kontrollü bir şekilde gerçekleşeceğini belirten şirket, önceliği hastane ve ekmek fırınlarına vermeyi planlıyor.

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Dosso Dossi Hotels Grubu'nun yatırımlarında önceliği İstanbul!

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan yaptığı açıklamada, "Otel yatırımlarına devam kararı aldık. Şimdilik önceliğimiz İstanbul" dedi.

Endeksa'dan yaya trafiği ve ticari potansiyel endeksi analizi!

Kovid-19 salgını ile beraber bütün sektörlerde dijital dönüşüm başladı. Endeksa’nın sunduğu tüm gelişmiş lokasyon analizleriyle rakip marka konumları, bölgedeki detaylı demografik yapı gibi bilgilerin yanı sıra yaya trafiği katmanı ile tüm Türkiye'deki cadde ve sokakların trafik yoğunluğuna da erişi

Sağlıklı evlere talep artıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında konut tercihleri bir hayli değişti. Fiziksel koşulların insanların temel önceliği haline geldiğini söyleyen Sedimega Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, konutta yeni trendin sağlıklı evler olduğunu belirtti.

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü dijital dönüşüm içinde!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yaptığı açıklamada temiz enerjiye yönelik finansmanın en yüksek altyapı önceliği olduğunu dile getirerek COVID-19 salgını sonrası yeni inşaat ve altyapı projelerinin çevre ve sosyal endişeleri gidererek daha temiz ve adil olacağını belirtti.

yaya önceliği Haberi

yaya önceliği


     

     Törene katılan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya bakan modern ve gülen yüzü olduğunu söyledi. Altıparmak, kentin Avrupa ile kıyaslandığında yaya trafiğine verilen öncelik konusunda sorunları bulunduğunu belirterek, ''Bunun bir çok ayağı var. Altyapı ayağı var, fiziki şartların iyileştirilmemesi var. Gelişme son dönemlerde artmasına rağmen eksiklerimiz var. Bilinçlendirme ve eğitim ayağınını güçlendirmek için bu proje devreye girmesi gerekiyor'' dedi. 

     Antalya'da 6 bin polis ve 3 bin jandarmanın yanı sıra bine yakın fahri trafik müfettişi bulunduğunu anlatan Altıparmak, buna rağmen trafik kurallarının ihmal edildiğine dikkati çekti. Bunun toplumsal tepki eksiklikliğinden kaynaklandığına işaret eden Altıparmak, kuralara uymayanlara artık göz yummayacaklarını vurguladı. 

     Vali Altıparmak, şunları kaydetti: 

     ''Artık çocuğumuzu elinden tutmak zorunda olmadan...