22 / 05 / 2024

yayaların yürümesi için yapılan yol

yayaların yürümesi için yapılan yol

Yayaların yürümesi için yapılan yollar ile ilgili esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, yürüme mesafeleri ne kadar olmalıdır? İşte yürüme mesafesi hesaplama 2014 formülü...

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte vatandaşın kafası parasını nerede değerlendireceği konusunda karıştı. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, geldiği bugünlerde yatırımcı Aksel, toprak yatırımı için Ağustos ayının beklenmesi gerektiğini söyleyerek nedenlerini açıkladı.  

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 163,7 arttı. Peki Türkiye'deki fiyatlara karşın yatırım için batıya koşmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar...

TOKİ Çankırı projesi için düğmeye basıldı, sıra temel atmaya geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için 'ÇED gerekli değildir kararı' verildi. 475 konutun yer aldığı proje 564 milyon 451 bin 740 TL'ye mal olacak.

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

TOKİ Çankırı projesi için yeni tarih açıklandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için yeni ihale tarihi belli oldu. TOKİ'nin Çankırı projesinde 99 adet konut yer alacak.

Altında büyük deprem için tarih verildi! Gram altın o gün tam anlamıyla 2.500 TL olacak! Hazır olun

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı altında bnüyük deprem için tarih verdi. Gram altının 2.500 lira olacağını söyleyen Memiş, yatırımcıları uyardı.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Piyasa Kahini İslam Memiş, altın ve dolarda büyük deprem için tarih vererek son günlerde görülen rakamların rekor olmadığını söyledi. 

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için imzalar atıldı!

Sinpaş GYO Çankaya Büyükesat projesi için Fırat Life Yatırım İnşaat A.Ş. ile Düzenleme Şeklinde Hasılat Paylaşımı Esasına Dayalı Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım ve Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Ziya Yılmaz: Konut yatırımı için en doğru zaman bu zaman!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada konut yatırımı için en doğru zamanın bu zaman olduğunu söyledi.

yayaların yürümesi için yapılan yol Haberi

yayaların yürümesi için yapılan yol

Yürüme mesafesi hesaplama 2014!

Yayaların yürümesi için yapılan yollar ile ilgili esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, yürüme mesafeleri; Mekânsal Planların Yapımına Dair Esaslar kapsamında tespit ediliyor. 


Mekânsal planların, plan değişiklilerinin, revizyon ve ilavelerin hazırlanması sürecinde, kamu kurum ve kuruluşları veya plan müelliflerince planın türüne ve kademesine göre bu Yönetmelikte genel başlıklar halinde belirtilen konularda ilgili kurum ve kuruluşlardan veri, görüş ve öneriler elde edilerek gerekli analiz, etüt, araştırma ve çalışmalar yapılıyor.


Yürüme mesafesi hesaplama..

İmar planlarında yürüme mesafeleri; eğitim, sağlık ile yeşil alanların hizmet etki alanındaki nüfusun erişme mesafesi topoğrafya, yapılaşma, yoğunluk, mevcut doku, doğal ve yapay eşikler dikkate alınarak planlanır. 


Bu fıkrada belirtilen hususlar uygun olması halinde ikinci ve üçüncü fıkralardaki  asgari yürüme mesafelerine uyulur.


İmar planlarında; çocuk bahçesi, oyun alanı,...