22 / 07 / 2024

yayla evleri kiraya mı veriliyor

yayla evleri kiraya mı veriliyor

Yayla alanları içerisindeki 6 bin 356 adet bina ve tesis kiraya verildi. Bu gayrimenkullerden geçen yıl toplam 1 milyar 740 bin 352 lira kira geliri elde edildi.

Atanan memurdan tepki: Maaşımızı kiraya vereceksek nasıl geçineceğiz? 

Bazı ev sahipleri, yeni kiraya verecekleri evleri için istedikleri fahiş rakamlarla gündeme geliyor. Atanan bir memur sosyal medya hesabından fahiş kiralara tepki gösterdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında kura çekilişleri son sürat devam ediyor. Bu esnada, “Hangi TOKİ evleri kiraya verilebilir, 3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?” soruları da yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler!

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

TOKİ evleri satılabilir mi? Sosyal konutlar kiraya verilebilir mi? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ Sosyal Konut projeleri hakkında bilgi verdi. TOKİ başvurusunda bulunan vatandaşlar TOKİ evlerinin satılıp satılmadığını ve kiraya verilip verilmeyeceğini araştırıyor. işte merak edilen soruların yanıtı...

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ'den ucuz taksit oranlarıyla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş TOKİ evlerinin kiralanıp kiralanamayacağını ya da satılıp satılmayacağını merak ediyor. Peki TOKİ evleri kiraya verilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gümüşhane'deki yayla evleri görenleri şaşırtıyor!

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan yayla evleri görenleri şaşkına çeviriyor. Aynı renkte ve aynı mimari ile yan yana yapılan 6 yayla evini görenler otel sanıyor.

TOKİ'nin alt gelir grubu evleri kiraya verilebilir mi?

Dar gelirlinin umudu olan TOKİ bugüne kadar 837 bin 572 adet konut üretti. TOKİ sattığı konutların üçüncü bir kişiye satılmasına belli bir süre izin vermiyor. Peki TOKİ'nin alt gelir projelerinden satın alınan konut kiraya verilebilir mi?

yayla evleri kiraya mı veriliyor Haberi

yayla evleri kiraya mı veriliyor


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir yandan yayla evi statüsüne uymayan kaçak yapıları tespit ederken diğer yandan yayla alanı tespit ediyor. Bu kapsamda, 525 adet yayla alanı ilan edildi. Bu alan içerisinde 6 bin 356 adet bina ve tesis kiraya verildi. Geçen yıl toplam 1 milyar 740 bin 352 lira kira geliri elde edildi. En büyük yayla alanları Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Mersin'de bulunuyor. Kiralama yönteminde vatandaşın mağdur edilmeyerek tespit edilmesine önem gösteriliyor.

KANUN MADDESİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Devlet ormanlarında mevcut olan ve yerel halkın ihtiyaçları için yerleşim yeri haline dönüşmüş yayla alanlarının değerlendirilmesi, büyük bir sosyal problem olarak mevcudiyetini devam ettiren sorun çözüme kavuşturuluyor. Mevcut yayla alanlarından faydalanmanın planlı ve düzenli hale getirilmesi için 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 17'nci maddesinin birinci fıkrası...