06 / 05 / 2024

yaz sezonunda inşaat yasağı

yaz sezonunda inşaat yasağı

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, "Turizm biterse inşaat da biter" diyerek, inşaat yasağının devam etmesini istedi. Özyurt, İnşaat sezonundaki 15 günlük uzamanın bile Bodrum'a çok büyük zarar verdiğini söyledi...

Miraz Yazıcı İnşaat Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Miraz Yazıcı İnşaat Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Pendik’de Nurhayat Tunç tarafından kuruldu.

Miraz Yazıcı İnşaat Gayirmenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu! 

Miraz Yazıcı İnşaat Gayirmenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Pendik'te Nurhayat Tuç tarafından kuruldu.

Çolakoğlu Yazıcı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çolakoğlu Yazıcı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Yazıcı ve Muhammet Emin Çolak ortaklığında kuruldu.

Yaz Group İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Yaz Group İnşaat Anonim Şirketi Anonim Şirketi Pendik’te 150 bin sermaye bedeli  ile Ayhan    Yaz ve Manolya Tatar tarafından kuruldu.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

Yazıcı İnşaat'ın acı günü! Ali Yazıcı vefat etti! 

Yazıcı İnşaat A.Ş.'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Yazıcı hayatını kaybetti.

Genç Yazıcı İnşaat Hırdavat Limited Şirketi kuruldu!

Genç Yazıcı İnşaat Hırdavat Limited Şirketi Kenan Yazıcı tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Başyazıcı İnşaat'tan 2 yeni yatırım!

Et, tekstil, gayrimenkul, inşaat, gıda, turizm, otelcilik, AVM ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Başyazıcı Grup, inşaaqt sektöründe yatırıma odaklandı. Firma, 2 yeni kentsel dönüşüm yatırımına başlamayı planlıyor.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da son sürat devam ediyor.

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

Erzurum'da inşaat sektörü sıçrama yapamadı!

Erzurum'da yatırım ve inşaat sezonunun kapanmasına sadece bir ay kaldı. Şehirde bu yaz sezonunda da gözle görülür bir yatırım yapılamadı.

Aydın Kuşadası'na 15 Ekim'e kadar inşaat yasağı getirildi!

Aydın Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlaması 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak.

İnşaat sektörünün çözülmeyen sorunları neler?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, inşaat sektörün çözülmeyen yüksek kredi faizleri, şehircilik anlayışı ve denetim problemlerini ele aldı. İşte o haber...

yaz sezonunda inşaat yasağı Haberi

yaz sezonunda inşaat yasağı

Otelciler olarak inşaat yasağının devanı etmesinden yana olduklarını belirten Halil Özyurt inşaatçıların 'Bodrum'da 12 ay turizm olursa, inşaat yasağı 12 ay sürecek' eleştirisinin Türkiye şartlarında gerçeği yansıtmadığını söyledi. Paris gibi dünyanın en çok turist çeken kentlerinden birinde inşaatların 12 ay devam ettiğine dikkat çeken Özyurt, "Orada 12 ay turizm var ama inşaatlar da 12 ay sürüyor.  Ama inşaatı nasıl yaptıkları önemli. Bunu bilmek gerekiyor. İnşaatın etrafını çok güzel panolarla, ses geçirmeyen özel malzemelerle kaplıyorlar. Sektör kendini ona göre hazırlamış. Beş metre ilerideki adam ne çalışma gürültüsü duyuyor, ne de pisliğini görüyor. Neden böyle yapıyorlar, çünkü orada yaşayanlar görüntü ve gürültü kirliliğinden rahatsız oluyor. Buna engel olmak için de gerekli önlemler almıyor" dedi. 


Yasak kalkmaz!

İnşaat sezonundaki 15 günlük uzamanın bile Bodrum'a...