08 / 05 / 2024

yazlık yatırımları kazançlı mıdır

yazlık yatırımları kazançlı mıdır

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı tarafından toplam 50 adet planlanan yatırım olduğunu açıkladı.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Borsada yeni dönemde küçük yatırımcı nasıl hareket etmeli?

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 3.3 milyon kişiyi aştı. Peki borsaya gelen küçük yatırımcı risklerden korunmak ve getiri elde etmek için neler yapmalı? İşte nokta atışı öneriler ve ipuçları...

Borealismail Ayvalık Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Borealismail Ayvalık Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Kadıköy'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Evrim Kaşlıoğlu tarafından kuruldu.

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da üstün Sağbaş tarafından kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

yazlık yatırımları kazançlı mıdır Haberi

yazlık yatırımları kazançlı mıdır

Yaz aylarının gelmesi ve tatil döneminin başlamasıyla yazlıklara akın edenlerin en büyük hayali tatillerini geçirdikleri yerlerden bir ev satın alabilmek. Yatırım amacıyla yazlık almanın ekonomik olarak doğru bir tercih olmadığını dile getiren uzmanlar, satın alma yerine kiralama seçeneğinin daha doğru olduğu görüşünde.


Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, yaz aylarında en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını ekonomik bir yatırımdan ziyade sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yazlık evlerin, kişinin kendisine, ailesine ve yaşam standartlarına yaptığı bir yatırım olabileceğine dikkati çeken Öngün, “Yatırım kelimesini kullanırken farklı etmenler devreye giriyor. Maddi durumunuz, almak istediğiniz yerin lokasyonu, o bölgenin potansiyeli, metrekare birim fiyatı, kira çarpanı, etrafınızda yer alan yaşam alanları… Ülkemizde yazlık alanların büyük çoğunluğu...