23 / 07 / 2024

yazlıklar turizme mi açılıyor

yazlıklar turizme mi açılıyor

Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Avrupa'da 49 milyon kişinin daha uzun süreli geceleme yapmak veya ev ortamının sunduğu olanaklardan faydalanmak istemeleri gibi nedenlerle ev kiralayarak tatil yaptığını belirtti.

Yazlıklarda haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor! İşte en gözde tatil yerlerindeki rakamlar! 

Yaza sayılı günler kala yazlık kiralamaları da başladı. Balıkesir’den Antalya’ya uzanan sahil kısmında yazlıkların haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor. İşte o rakamlar...

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? 1 Eylül'de resmen başlıyor! 

1 Eylül itibarıyla kira davalarında ‘arabuluculuk’ uygulaması devreye alınıyor. Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın.

Dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Rakamlar tek tek sıralandı! Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

En düşük emekli maaşının 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesinden sonra, dul ve yetim aylıkları araştırılmaya başlandı. Peki dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbul’da deprem söylentileri şehirden göçü artırdı. Şehir değiştirirken Edirne ve Kırklareli’nden sonra Bodrum’u ilk sıraya koyan İstanbullular, bölgedeki yazlıklarını da 1. evleri yaptı.

2 Mart 2023 bakım aylıkları verildi mi? Bakım aylığı verildiğini nasıl anlarım?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında olan evde bakım maaşı için yeni bir ay yeniliği gündeme geldi. Giderek artan ihtiyaçlar doğrultusunda özellikle son zamanlarda destek ödemelerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yeni haber gel

Zara’da yeni sezon sweatshirtler, jeanler, blazerlar raflarda yerini aldı! Zara yeni sezon 1 Ekim 2022 fiyat listesi..

Sevilen giyim markası Zara yeni sezon ürünleri satışa çıktı. Sweatshirtler, jean pantalonlar, blazer ceketler, etekler raflarda yerini aldı. Havaların soğumasıyla birlikte, yazlıklar yerini kalın kışlık kıyafetler bırakmışken, Zara yeni sezon ürünleri sizi bekliyor. 1 Ekim 2022 fiyat listesi..

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor!

Ev kiralarındaki yükselişler, yazlığı olan ev sahiplerinin harekete geçmesini sağladı. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen mülk shaipleir, oturdukları evi kiraya vererek kış aylarını yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor... 

Kripto para dolandırıcılıkları önlenebilir mi?

Bilgisayar korsanları düzenli şekilde yüzlerce milyon dolara denk gelen tutarlarda Bitcoin ve benzeri kripto para birimini çalıyor. 2014 yılından bu güne bu tür platformlara gerçekleştirilen onlarca saldırı sonucunda en az 1,6 milyar sterlinlik kripto paranın çalındığı öngörülüyor.

Hem yazlıkta hem konutta sigortalılık oranı arttı!

Pandemi süresinin artmasıyla beraber ev sahipleri konutlarını sigortalatmaya başladı. Öyle ki yazlıkların sigortalanmasına ilgi arttı.

Pandemide İstanbullular yazlıklarına, yabancılar İstanbul'a akın etti!

Kovid-19 salgınında birçok ülke sınırlarını kapattı. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; pandeminin kendini iyice gösterdiği 2020 yılında yabancılar akın akın İstanbul'a geldi. 

Milyonluk kira göçü başladı!

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.

'Küçük ev'lere pandemi ilgisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle, insanlar kalabalık ortamlardan uzak duruyor. Böylece kalabalıktan uzak yaşamaya olan talep arttı. Yazlıklar ya da müstakil evlerin yanı sıra tiny house'larda bu süreçte çok rağbet gördü. Peki nedir bu tiny house'lar?

yazlıklar turizme mi açılıyor Haberi

yazlıklar turizme mi açılıyor


Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferika Özer Sarı, yazlık konutların turizme kazandırılması için İspanya modelini önerdi.

Uzmanlar, İspanya'nın toplam yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 75'inin ikincil konutlardan oluştuğunu söyledi.


Eylem planı gerekiyor

Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Avrupa'da 49 milyon kişinin daha uzun süreli geceleme yapmak veya ev ortamının sunduğu olanaklardan faydalanmak istemeleri gibi nedenlerle ev kiralayarak tatil yaptığını belirtti.

Doç. Dr. Özdemir, "İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam etmekte. Bunun başarılı örnekleri ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde Mersin'de ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği'nin öncülüğünde Ayvalık'ta kendisini gösterdi. Ancak ülke ekonomisine ciddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş...