02 / 07 / 2024

Yazlıklar turizmemi açılıyor

Yazlıklar turizmemi açılıyor

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" hazırlandığını söyledi.

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti 14 Haziran'da açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan  İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti 14 Haziran'da açılıyor.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı bugün açılıyor!

İstanbul'da günde 1.2 milyon yolcu taşıması beklenen banliyö treni hattı bugün açılıyor. Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için son hazırlıklar tamamlandı.

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Antalya Kadın Doğum Hastanesi yarın açılıyor!

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binası yarın açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene katılarak açılışı gerçekleştirecek.

Gölcük Gölü turizme açılıyor!

Isparta'nın 12 kilometre güneybatısında yer alaıı volkanik Gölcük Gölü turizme açılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Gölü'nün turizme açılması amacıyla 3 yıl önce çalışma başlattıklarını söyledi.

İstinye'deki devlet arazisi imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip, İstinye sırtlarındaki devlet arazisi ranta açılıyor. TOKİ'ye ait arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan imar uygulama planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu.

Artvin Arhavi Halı Saha ve Spor Tesisi bugün açılıyor!

Geçtiğimiz ay sahil dolgu alanında yapımına başlanan ve yoğun çalışmalar sonucunda Arhavi'ye kazandırılan Halı Saha ve Spor Tesisi resmi törenle açılıyor. Arhavi Belediyesi tarafından organize edilen açılış töreni için hazırlıklar sürüyor.

Gaziantep Safari Parkı yarın açılıyor!

Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturulan Safari Parkı, yarın açılıyor. Safari Parkı"nda 25 türden yaklaşık 250 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebilecek.

Uludağ'da turizm sezonu 15 Aralık'ta açılıyor!

Türkiye’nin önemli turizm mekanlarından Uludağ’da yeni sezon 15 Aralık’ta açılıyor. Sezon başlamasına sayılı günler kala oteller son hazırlıklarını yaparken, günübirlikçiler ise karın keyfini çıkarıyor...

YAZLIK: Şehirlinin Kolonisi sergisi SALT Beyoğlu'nda açılıyor!

Müstakil evlerden sitelere, Türkiye kıyılarındaki yazlık ortamına dair detaylı araştırma sunan YAZLIK: Şehirlinin Kolonisi sergisi SALT Beyoğlu' nda açılıyor. Şehirlinin Kolonisi sergisi Kalebodur desteğiyle gerçekleşiyor...

Yazlıklar turizmemi açılıyor Haberi

Yazlıklar turizmemi açılıyor

İsmail Özbozdağ, taslakta "yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini yürütme" yetkisinin, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine verilmesinin ön görüldüğünü dile getirdi. Taslağın yasalaşmasının faydalı olacağını dile getiren Özbozdağ, "Bu kanun vergi kaçakçılığını önler. Turizm amaçlı başkalanna kiraya verilen konutlar yasal hale gelirlerse kayıtlı işletme olurlar ve işlerini daha düzgün yaparlar" dedi. Diğer turizm bölgesinde olduğu gibi Marmaris'te de turistlere kiraya verilen evler olduğunu dile getiren Özbozdağ, bu faaliyetlerin yasal statüye kavuşmasıyla alternatif olarak turizmde yeni bir trend ortaya çıkabileceğini dile getirdi. 


Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise otel fiyatları yüksek olduğu için Avrupa'daki bazı ülkelerde binlerce rezidansın turizm amaçlı kiraya verildiğini belirtti. 


Yeni...