29 / 07 / 2024

yediemin iptali

yediemin iptali

Yediemin iptali hususunda yapılmış bir tespit veya denetim sonucunda şartnameye aykırılığın belirlenmesi durumunda Bakanlık tarafından fiilin önem ve mahiyetine göre işletmenin faaliyetlerinin tamamı veyahut bir kısmı durdurulabiliyor...

Mirasçılık belgesinin iptali!

Bir kimsenin vefatının ardından murisin mirasçılarının kim veya kimler olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren mirasçılık belgesinin iptali için dava açılabiliyor. İşte mirasçılık belgesinin iptali..

Mimarlar Odası, Tarihi Yarımada imar planı iptali için dava açacak!

Plan değişikliği ile Kapalıçarşı, Tahtakale ve Mahmutpaşa gibi tarihî semtlerin mimarisi ve sosyal dokusunun tahrip edileceğine dikkat çeken Mimarlar Odası, planın iptali için yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmadı." dedi.

Konut kredisi sigorta iptali!

Konut kredisinde yapılan sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapılan konut kredisi sigorta iptali nasıl olur?

İzmir Karabağlar'da imar planının iptali için dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İzmir Karabağlar'da 540 hektarlık alanı riskli alan ilan edip bu alan üzerinde kentsel dönüşüm yapmayı planlamıştı. Hak sahipleri ise imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Bina ruhsatı iptali!

Bir arsa üzerinde binanın inşa edilebilmesi için müteahhitin belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, binanın mimari projesine veriliyor. Peki, bina ruhsatı iptali nasıl ve neden olur?

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için imza kampanyası!

İhalesi 22 Nisan 2015'te gerçekleşen Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali bir imza kampanyası başlatıldı. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin Change.org. vasıtasıyla başlattığı imza kampanyasına 1.387 kişi katıldı.

Sözlü vasiyetnamenin iptali!

Sözlü vasiyetname, miras bırakanın son arzusunu iki tanığa açıklaması ve tanıkların bu açıklamaları uygun şekilde yazmaları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetnamenin iptali nasıl olur? İşte, sözlü vasiyetnamenin iptali!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali davası!

Arsa sahibi yada müteahhitin kat karşılığı inşaat sözleşmesi hükümlerine uymaması halinde karşı tarafın açtığı dava sonucunda sözleşmenin feshine mahkeme tarafından da karar veriliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin iptali davası!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere taraflardan birinin uymaması halinde dava açılabiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Tapu ayırma iptali!

Tapu kayıtlarında tek parselde kayıtlı bulunan taşınmazın imar planlarına uygun olarak ayrılması işlemine tapu ayırma deniyor. İşte, tapu ayırma iptali!

Elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Elektrik aboneliği ile ilgili işlemler, elektrik dağıtım şirketinde yapılıyor. Abonelik başvurusu ve abonelik iptali gibi işlemler için kişilerin bireysel olarak şirkete müracaat etmesi gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

Tapu iptali dava dilekçesi örneği!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklıları kanunda belirtilen durumlarda bir dilekçe ile tapu iptali davası açabiliyor. İşte tapu iptali dava dilekçesi örneği..

yediemin iptali Haberi

yediemin iptali

Yediemin iptali!

2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu uyarınca muhafaza altına alınmasına karar verilen malların muhafaza edileceği gerçek veya tüzel kişilere ait lisanslı yediemin depolarının kuruluşuna, bu depolarda bulunması gereken asgari niteliklere, depolar için alınacak teminata, muhtemel rizikolara karşı yapılacak sigortaya, Adalet Bakanlığı tarafından lisans ve işletme belgesinin verilmesine, işletme yetkisinin devrine; Adalet Bakanlığının lisanslı işletmelerle ilgili görev ve yetkilerine, faaliyetin durdurulması ya da iptali gibi idarî tedbir ve tasarruflara, bu depoların denetimine, depolarda tutulması gereken kayıtlara ve muhafaza işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Lisanslı Yediemin Depoları Yönetmeliğinde yediemin iptaline ilişkin esaslar da bulunuyor.


Yediemin ne zaman iptal edilir?

Lisans sahibinin;


a) Bu Yönetmelikteki şartları taşıyan gerçek kişi mirasçısı bulunmaksızın ölümü,


b) İflâsı veya tüzel kişiliğinin son bulması,


c) Bakanlıkça yapılan ihtara rağmen ilgili...