17 / 05 / 2024

Yedikule Bostanı Park Projesi inşaatı ne durumda

Yedikule Bostanı Park Projesi inşaatı ne durumda

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Yedikule Bostanları’nda yıkım yeniden başladı!

Yüzyıllardır sebze üreten bostancıların barakalarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla Yedikule Bostanları’nda yıkım sesleri yeniden yükseldi. Toplam 60 dönüm olan ekilebilir bostan arazisinin yaklaşık 30 dönümü yok edilmişti.

Yedikule'deki tarihi surlar kaderine mi terkedildi?

Yedikule Mahallesi sakinleri, tarihi bostan alanının tinerci mekânı olmasından, mezbeleliğe dönmesinden yakınıyor: “Bölge imara açılmasın fakat kaderine de terk edilmesin..."

1978 yılında Yedikule'de 40 bin metrekare alana park yapılacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule'de denize inşaat artıkları ve çöp dökerek elde ettiği 40 bin metrekare alana çocuk bahçesi, spor ve dinlenme tesisleri yapmaya başlamış.

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

Yedikule Bostanları'ndaki izinsiz kazılar durduruldu!

Bostanlarda izinsiz kazılar durduruldu Arkeoloji Müzeleri, Yedikule Bostanları'nı yıkan park projesi için UNESCO Dünya Miras alanı olan kara surlarının dibinde denetimsiz kazı yapıldığını tespit etti. İzinsiz inşaat durduruldu...

Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan süs havuzu durduruldu!

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

Üsküdar Belediyesi: Kuzguncuk Bostanı'nda domuz görüldü!

İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar'daki Kuzguncuk Bostanı'na düştü. Üsküdar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bahçıvan Sami Gümüş'e saldırdıktan sonra gözden kaybolan domuzu arama çalışmaları devam ediyor.

Kuzguncuk’ta ortak karar Bostan Park!

Kuzguncuk Bostanı için Üsküdar Belediyesi ve Kuzguncuklular Derneği ortak karara vardı. ‘Betonlaşma’ kaygısıyla eylemlere sahne olan bostan için hazırlanan ‘uzlaşı projesi’nde tarım alanı da var, çocuk parkı da...

Yedikule Bostanı Park Projesi inşaatı ne durumda Haberi

Yedikule Bostanı Park Projesi inşaatı ne durumda

Tarihi İstanbul Surlarının dibinde yer alan Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.


İstanbul’un simgelerinden biri olan İstanbul surlarının gölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Fatih Belediyesi tarafından yapılması planlanan ‘Belgradkapı Rekreasyon Alanı Projesi’nin yapımına 2013’te başlandı. Buradaki tarihi İsmail Paşa Bostanı’nın üzeri molozla kaplandı. Bostanın korunması için yapılan eylemler ve itirazlar sonucunda durdurulan projeye geçtiğimiz haftalarda tekrardan başlandı. İlk olarak Yedikule Konakları’nın hemen önünde bulunan araziye süs havuzu yapmak için kepçeler çukur açtı. Ardından zemine beton dökülerek, temel demirleri döşendi. Sur dibi boyunca ilerleyecek proje kapsamında spor alanları, kafe ve restoranların olması planlanıyor.


"MÜZE ARKEOLOGU OLMADAN...