02 / 05 / 2024

Yedikule Bostanları havuz

Yedikule Bostanları havuz

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

Mersin’de kapalı havuz inşaatında göçük meydana geldi!

Mersin'de bir kapalı havuz inşaatında göçük meydana geldi. Göçükten bir kişi yaralı olarak kurtarılırken 17 yaşındaki bir işçi yaşamını yitirdi.

Türkiye'de her yıl 10 bin havuz inşa ediliyor!

Türkiye'de havuz sayısı yaklaşık 420 bine ulaşırken, her yıl 10 bin havuz inşa ediliyor. Aslandere, müstakil ev ve site projelerinin artışıyla Türkiye'deki havuz sayısı 900-950 Euro'yu bulduğunu söyledi.

Türkiye'de her yıl 10 bin havuz inşa ediliyor!

Akıllı havuz robotu Robodeep'in üreticisi Şahin Aslandere, "Türkiye'deki havuz sayısı yaklaşık 420 bine ulaşmıştır. Türkiye'de her yıl 10 bin havuz inşa ediliyor. Sektörün yıllık cirosu da 900-950 milyon avroyu buluyor." dedi.

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Gülay Yedekçi'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Mahalle sakinleri Yedikule Bostanları'nın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce adeta isyan etti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, bulunduğu bir grupla basın açıklaması yaptı.

Yedikule Bostanları havuz Haberi

Yedikule Bostanları havuz

Ancak kazı izni ve müze arkeoloğu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine havuz inşaatı durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Fatih Belediyesi tarafından yapılması planlanan 'Belgradkapı Rekreasyon Alanı Projesi'ne 2013'te başlandı. Buradaki tarihi İsmail Paşa Bostanı'nın üzerinin molozla kaplanmasının ardından süs havuzu yapmak için kepçeler çukur açtı. Ardından zemine beton dökülerek, temel demirleri döşendi. Sur dibi boyunca ilerleyecek proje kapsamında spor alanları, kafe ve restoranların olması planlanıyor. UNESCO tarafından belirlenen 'Kara Surları Dünya Miras Alanı'nın içinde yer alan bostanda yapılacak kazıların 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu'na göre Arkeoloji Müzeleri'nin denetiminde yapılması gerekiyor. Bizans kara surlarının savunma sisteminin bir parçası olan ve savaş zamanında içi su doldurulan hendeğin bulunduğu bu alan İstanbul’un fethinden sonra bostan olarak kullanıldı. 17. yüzyıldan kalma...