12 / 05 / 2024

Yedikule eski bostan arazisi ne olacak

Yedikule eski bostan arazisi ne olacak

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Piyalepaşa Bostanı’nı HE Mimarlık rehabilite edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın altına otopark yapmak istediği Beyoğlu Piyalepaşa Bostanı rehabilite edilecek.

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Yedikule Bostanları’nda yıkım yeniden başladı!

Yüzyıllardır sebze üreten bostancıların barakalarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla Yedikule Bostanları’nda yıkım sesleri yeniden yükseldi. Toplam 60 dönüm olan ekilebilir bostan arazisinin yaklaşık 30 dönümü yok edilmişti.

Yedikule'deki tarihi surlar kaderine mi terkedildi?

Yedikule Mahallesi sakinleri, tarihi bostan alanının tinerci mekânı olmasından, mezbeleliğe dönmesinden yakınıyor: “Bölge imara açılmasın fakat kaderine de terk edilmesin..."

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

1948 yılında Yedikule'de 10 dönüm bostan, 18 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında, Yedikule'de asfalta 200 metre cephesi olan 10 dönüm bostanı 450 adet Reşat Altın'a 18 bin liraya almak mümkünmüş.

1943 yılında Yedikule'de 3.617 metrekare bostan metrekaresi 10 liraya satılacakmış!

Yedikule'de 3 bin 617 metrekare arsa 36 bin 170 liraya satılacakmış. Aynı tarihte Beylerbeyi'ndeki tarlaların metrekaresi bir liraya satılırken Suriçi'nde ki arazinin metrekaresi 10 liraya satılacakmış.

Moda Bostanı otopark olmayacak!

Kadıköy’deki ‘Moda Bostanı’ eski Moda Sabit Pazarı’nın bulunduğu ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenen yeşil alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen otopark ruhsatı, Kadıköy Belediyesi’nin başvurusu üzerine iptal edildi.

Moda Bostanı Eski Sabit Pazarı'na ne yapılacak?

Afet toplanma alanı olarak kullanılan Moda Eski Sabit Pazarı'na dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi dozerlerle giriş yapmıştı. Twitter'dan gelen tepkiler üzerine Kadıköy Belediyesi Twitter sayfasından açıklama yaptı.

Yedikule eski bostan arazisi ne olacak Haberi

Yedikule eski bostan arazisi ne olacak

Fatih Belediyesince yapılan Hacı Evhaddin Caddesi yakınındaki Yedikule Açık Otoparkı mahallelinin tepkisini çekti. Mahalleli yeşil alana kurulması planlanan otoparkın yapılmaması için sokağa döküldü. 

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre; Mahalle sakinleri ellerinde kazma ve küreklerle yeşil alana gelerek ateş yaktı. Alevleri söndürmek için bostana gelen söndürme araçları mahalleli tarafından alandan çıkarıldı. Polis olayları engellemek için çalışma alanına geldi. Mahalleli uzaklaştırıldıktan sonra otopark yapılması için çalışmalara başlandı. Fatih Belediyesi ekipleri bostana çıkan Hacı Evhaddin Çıkmazı Sokağı’nı asfaltladı.

‘ÇOCUKLUĞUM BU BOSTANDA GEÇTİ’

50 yıldır Yedikule’de oturduğunu söyleyen Sırma Zaman (60) zabıtalara tepki göstererek "Benim çocukluğum bu bostanda geçti. Önceden buraya mahalleli sebze dikerdi. Çocuklarımız burada büyüdü. Büyükşehir belediyesi buraya park yapılacağını söyledi. Ancak Fatih Belediyesi otopark yapılacağını söylüyor. Gece gelip yeşil alana mıcır dökmüşler....