30 / 04 / 2024

Yedikule Hisarı açıldı mı Yedikule Hisarı restorasyon Yedikule Hisarı ne zaman açılacak

Yedikule Hisarı açıldı mı Yedikule Hisarı restorasyon Yedikule Hisarı ne zaman açılacak

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı etap etap restore edilecek!

16 yüzyıl boyunca tarihe tanıklık eden Yedikule Hisarı, tekrar kapılarını açıyor. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yapının İstanbul'a gelen turistlerin yarım gün daha fazla kalmasını sağlayacak yeni bir rota olacağından bahsetti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Manavgat NOX Mİmarlık açıldı!

Manavgat'ta bünyesinde 4 mimar bulunduran Nox Mimarlık, Eski Hisar Mahallesi Güllük Caddesi'nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şereflikoçhisar Kent Müzesi açıldı!

Şereflikoçhisar'da Kent Müzesi açıldı ancak yeterli sayıda müzelik eşya bulunmayan Kent Müzesi'ne Şereflikoçhisar halkının bağışlayacağı eşyaların beklendiği belirtildi.

AGS Endüstri Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer Şubesi açıldı!

AGS Endüstri Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer Şubesi, Ayhan Şekeroğlu Şube Müdürlüğünde 567 bin TL sermaye ile 29 Aralık'ta Sarıyer, Hisarüstü Mahallesi, Nispetiye Caddesi, Bebek Yolu Sokak'ta açıldı.

Yalova Retaj Thermal Hotel hizmete açıldı!

Retaj Group ile Hisar Karadağ Group ortaklığıyla gerçekleştirilen Yalova'nın ilk ve tek uluslararası İslâmî konseptteki oteli olan Retaj Thermal Hotel&Spa dualar ve mehter eşliğinde açıldı.

Levent-Hisarüstü metro hattı açıldı!

Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak mini metro açıldı. Metro hattıyla Boğaziçi Üniversitesi'ni de barındıran bölgede Levent'ten Hisarüstü'ne 6 dakikada ulaşılacak. Metro hattından diğer metro hatlarına aktarma yapılabilecek.

Yedikule bostanları imara açıldı!

Yedikule Zindanı ve paralelindeki surları takip eden ve tarihi bostanlık olarak anılan bölge Belediye Meclisi tarafından imara açıldı. İmar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Hisar Evleri Beykoz Camii ibadete açıldı!

Beykoz Belediyesi ve hayırseverlerin de destek verdiği Hisar Evleri Camisinin yapımıyla mahalle sakinleri ibadetlerini huzur ve huşu içinde yapabilecekleri estetik bir mekâna kavuştu. 500 kişilik kapasiteye sahip cami, Ramazan ayıyla birlikte açıldı...

Beykoz Hisar Evleri Camii ibadete açıldı!

Türkiye'nin ilk ve tek kadın cami yaptırma derneği başkanı olan 75 yaşındaki Mukadder Özgünay ile eşi Fuat Ozgünay'ın öncülüğünde yapılan Beykoz Hisar Evleri Camii, ibadete açıldı.

Manisa Hisar Camii ibadete açıldı!

800 kişilik Hisar Camii, duâlarla ibadete açıldı. Manisa Valisi Bektaş, “İnsanlık var oldukça din de var olacaktır. Bu güzide eseri Akhisarlılara kazandıran hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ederim” ded

Şereflikoçhisar'a doğalgaz hattı ihalesine 16 firma teklif verdi!

Ankara'nın dağazgaz hattı olmayan ilçesi Şereflikoçhisar'a 'Doğalgaz Boru Hattı Etüd Harita ve Kamulaştırma Mühendislik' işi için BOTAŞ Genel Müdürlüğü’ nde düzenlenen ihalenin ilk oturumu yapıldı...

Yedikule Hisarı açıldı mı Yedikule Hisarı restorasyon Yedikule Hisarı ne zaman açılacak Haberi

Yedikule Hisarı açıldı mı Yedikule Hisarı restorasyon Yedikule Hisarı ne zaman açılacak

1958 ile 1970 yılları arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre; en ince ayrıntısına kadar hesap düşünülen restorasyon çalışmaları 1.5 yıldır devam ediyor. 

Fatih Belediyesi'nin üstlendiği çalışmalarda danışma kurulunda arkeolog Prof. Dr. Sait Başaran, mimar- malzeme uzmanı Prof. Dr. Erol Gürdal, sanat tarihçi Doç. Dr. Ahmet Vefa Çobanoğlu, inşaat mühendisi Doç. Dr. Mehmet Selim Ökten, Sanat tarihçi Öğretim Görevlisi Hayri Fehmi Yılmaz, yüksek mimar İbrahim Hakkı Yiğit ile yüksek mimar İhsan bulunuyor. 

"Yedikule Hisarı bundan sonra şehrin hafızasında yer edecek"

Yedikule Hisarı'nın İstanbul tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Ergün Turan, yapılarda eskime olduğu ve çalışmalarda 1.5 yılın geride kaldığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

"Burada canlı bir restorasyon yapıyoruz. Restorasyon...