18 / 05 / 2024

YEM EKODesign Konferansında neler konuşuldu

YEM EKODesign Konferansında neler konuşuldu

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen EKODesign Konferansı ‘yeşil tasarım’la ilgili önemli isimlerin katılımıyla, YAPI Dergisi’nin bilgi sponsorluğunda 6 Nisan Salı günü YEM’in Fulya’daki merkezinde düzenlendi.

38. Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı!

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

8. İnşaat ve Konut Konferansı 14 Ocak'ta!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşları, 8. inşaat ve konut konferansında sektördeki değişimleri değerlendirmek için buluşuyor. 8. İnşaat ve Konut Konferansı 14 Ocak'ta yapılacak...

Türkiye ve Katar arasında çevre ve şehircilik görüşmesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı'nda (COP25) Katar Belediye ve Çevre Bakanı Al Subaie ile bir araya geldi.

2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı'nda neler konuşuldu?

"Mamur Çevre ve Gelecek", temasıyla yapılan 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı (ISL@H 2019), iki gün boyunca İslami mimari alanında çalışan uzmanları konuk etti.

7. İnşaat ve Konut Konferansı'nda geleceğin trendleri belirlendi!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en seçkin buluşması sayılan bu yıl yedincisi gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı’nda geleceğin konut trendleri belirlendi.

Hasanoğlu Şirketler Grubu 7'nci İnşaat ve Konut Konferansı'nda yerini alacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, 15 Ocak 2019 tarihinde Sheraton Grand Ataşehir’de düzenlenecek olan 7. İnşaat ve Konut Konferansı’nda sektörün liderleri ve basın mensupları ile buluşacak. 

10. AVM Yatırımları Konferansı 1 Mart'ta!

Alışveriş merkezleri, perakende temsilcileri ve çözüm ortakları 10. AVM Yatırımları Konferansı'nda bir araya geliyor...

Erden Timur Marka Konferansı'nda iş dünyasını değerlendirdi!

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, bu yıl 18.si düzenlenen Marka Konferansı’nda İç dünyamızdan iş dünyasına” konulu bir konuşma yaptı. Erden Timur, “Özgürlük zamansızlıktır. Geçmiş ve geleceği önemsemeden anda kalabilmektir'' dedi. 

Ayder Yenileme ve Koruma Projesi için Arama Konferansı yapıldı!

“Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” kapsamında ilk önemli adım atılarak, Ayder halkı olmak üzere, çalışmanın tüm paydaşları Arama Konferansında bir araya geldi..

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.

2050 yılında 2 milyar kişi konuta ihtiyaç duyacak!

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'nda TOKİ porjeleri, ve akıllı şehirler konuları da ele alındı.

Prefabrik Yapı, Sustainable Brands 2017 konferansına katıldı!

Prefabrik Yapı AŞ, Sustainable Brands 2017 konferansında Bronz Sponsor olarak yer aldı.Prefabrik Yapı AŞ Genel Müdürü Mustafa Tolunay, konferansta bir söyleşi gerçekleştirdi.

9. AVM Yatırımları Konferansı'nda sektörün sorunları masaya yatırıldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından SOYSAL işbirliği ile düzenlenen IX. AVM Yatırımları Konferansı başladı.

YEM EKODesign Konferansında neler konuşuldu Haberi

YEM EKODesign Konferansında neler konuşuldu

48 yıldır ‘Yapı dünyasının bilgi merkezi’ olma işlevini sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından yeni nesil düşünme biçimleriyle “Sürdürülebilir tasarım ve kentleşme” kavramlarının önünü açmak, sürdürülebilir kentleşme politikalarını değerlendirerek yapı sektöründe farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen EKODesign Konferansı Poncebloc sponsorluğunda, YAPI Dergisi bilgi sponsorluğunda ve ÇEDBİK, GYODER, İNDER, ICVB, Türkiye İMSAD ve ULI Türkiye destekleriyle YEM’in Fulya’daki merkezinde düzenlendi.


"Yeni Nesil Bir Yeşil Devrime ve Tarım Yönetimine İhtiyacımız Var"

EKODesign 2016'ya anahtar konuşmacı olarak katılan ve konferansın ilk sunumunu gerçekleştiren İsveçli mimar Jonas Lundberg, uluslar ve disiplinler arası deneyim paylaşımına dayalı Urban Future Organization (UFO) bünyesinde gerçekleştirdikleri sürdürülebilir projeleri aktarırken, ofisin yenilikçi tasarım felsefesi hakkında bilgiler paylaştı.


Shenzhen kentindeki yeni ticaret bölgesi için açılan yarışmada birinci gelen "Cloud Citizen" projesini aktaran Lundberg, Çin'deki yoğun...