18 / 05 / 2024

yemendeki camileri yemen salih camiisi

yemendeki camileri yemen salih camiisi

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

İstanbul'da yaşayanlar Ramazan ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri, hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacağı oldu. Ramazan boyunca hatimle birlikte teravih namazı kılınacak İstanbul camileri belli oldu.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem konutlarıyla ilgili olarak "Okulları, camileri ve parklarıyla vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam alanı hazırlamak nasip oldu." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık" dedi.

Yemen'de Ağustos'ta 1300 aile yerlerinden edildi!

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'de Ağustos'ta yaklaşık 1300 ailenin çeşitli sebeplerle yerlerinden edildiğini açıkladı...

Özyurtlar'dan Meydan Ardıçlı'da yabancıya dev satış!

'Meydan Ardıçlı'ya yabancı yatırımcılar akın ediyor. Başta Çin olmak üzere, İran, Yemen ve Cezayirli yatırımcılara 80 adet ticari alan satıldı...

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Yemen'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir ay kira muafiyeti kampanyası!

Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de bir ay kira muafiyeti kampanyası başlatıldı.

Türkiye'den konut alan Yemenli sayısında rekor artış!

Yemenlilerin ülkemizden aldığı konut sayısı, 2019 yılının ilk 9 ayında, Yemen'de savaşın başladığı 2015'in aynı dönemine göre yüzde 536 artarken, yabancılara satılan konut sayısındaki artış söz konusu dönemde yüzde 98 düzeyinde oldu...

Petrol fiyatları yüzde 18 arttı!

Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan ve devlet petrol şirketi Aramco'ya ait Abkayk ve Hureys tesislerine yönelik saldırının hemen ardından  petrol fiyatları, Körfez Savaşı'ndan bu yana en yüksek artışı gördü. Brent petrol varil fiyatları yüzde 18 değer kazanarak 71 doları geçti

Yabancılara konut satışı ikinci çeyrekte 10 bini aşacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Barman, vatandaşlık için konut yatırım alt sınırının 250 bin dolara düşürülmesinin 2019 yılının ilk çeyreğinde de yabancılara konut satışında pozitif artış getirdiğini söyledi...

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Konut satışları seçimlerden sonra artacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman konut satışlarının seçimlerden sonra artacağını söyledi.

yemendeki camileri yemen salih camiisi Haberi

yemendeki camileri yemen salih camiisi

Yemen’in en büyük camisi olan ve devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyan Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor. 2008 yılında ibadete açılan cami, Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor. Kusursuz bir işçiliğe sahip olan Salih Camisi’nin 6 minareli olma fikrinde ise İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınmış.


Caminin iç kısmına girildiğinde sık bir şekilde dizilen kahverengi sütunların Mekke’deki Mescid-i Nebevi’yi andırdığı gözleniyor. Kameriye adı verilen 4 ana kemer üzerine oturtulan ana kubbenin çapı 27.4 metre, yüksekliği ise 39.6 metre olarak inşa edilmiş. Ana kubbe ile beraber, 5 kubbeden oluşan caminin kubbeleri, İslamın 5 şartını sembolize ediyor. İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınarak yapılan 6 minare ise imanın 6 şartını temsil ediyor.


Minarelerin boyu 100-200 metre

Caminin farklı kısımlarında kullanılan ve Yemen’e...