06 / 05 / 2024

yemenin imar edilmesi

yemenin imar edilmesi

Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bursa’daki inşaatlar için yeni plan iptali krizini ‘imar devrimi’ çözüyor!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Bursa’da imar planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizinin çözümünün imar devrimi olduğunu anlattı. İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın o yazısı…

İmar barışı fırsatında son günler!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için hayata geçirilen imar barışı uygulamasında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

Darıca'daki imar değişikliğiyle ilgili 6 soru!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bazı bölgelerin imar değişikliğiyle ticari alan ilan edilmesi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gazze Şeridi yeniden imar edilecek!

Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için oluşturulan komisyon, Filistinlilere sunulan yardımlar kapsamında 3 proje için anlaştı.

Aydınlı imar planı mağdurlarına BŞB’den müjde!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25 binlik imar planı ile Didim'de bazı bölgelerin imarı iptal edilmesi nedeniyle başlayan olayda olumlu gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bölgede yeri olanların haklarını alacaklarının sözünü verdi.

yemenin imar edilmesi Haberi

yemenin imar edilmesi

Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) 36'ncı zirvesinde, Yemen'deki krizin KİK barış planı, ulusal diyalog görüşmeleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararına uygun olarak, Suriye'deki krizin ise Cenevre-1 girişimi kapsamında çözülmesinin desteklendiği vurgulandı.


Suudi Arabistan'da düzenlenen zirvenin sonuç bildirgesinde, KİK'in Yemen'de güvenlik ve istikrarı sağlama konusundaki kararlığının altı çizilerek, ülkedeki krizin KİK barış planı, ulusal diyalog görüşmeleri ve BMGK'nın 2216 sayılı kararına uygun olarak siyasi yönden çözümünün desteklendiği belirtildi.


Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.


Suriye'de Cenevre-1 girişimine uygun siyasi çözümün desteklendiği vurgulanan bildirgede, ayrıca Filistin davasına da "sınırsız destek" verildiği kaydedildi.


Terörle mücadele konusunda, tüm dünya ülkelerinin terör ve radikalizmle mücadelede üzerine...