02 / 05 / 2024

yeni alınan evin emlak vergisi

yeni alınan evin emlak vergisi

Taşınmaz satışının yapıldığı senenin sonuna kadar yeni malikin emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Buna göre, beyannameler 31 Aralık'a kadar verilecek.. İşte 2017 yılında yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi örneği..

Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?

Taşınmazların vergi dönemi dışında satılması halinde o seneye ait emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Ev aldıktan ne zaman sonra emlak vergisi ödenir?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene iki eşit taksit halinde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Peki, ev aldıktan ne zaman sonra emlak vergisi ödenir? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Yeni alınan eve emlak vergisi var mı?

Gayrimenkul sahibi olanların ödemeleri gereken emlak vergisi, taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, yeni alınan eve emlak vergisi var mı? Yeni alınan evin emlak vergisi ne zaman ödenir?

Yeni daire emlak vergisi!

Emlak vergisi, bilindiği üzere tüm gayrimenkul sahiplerinden her sene alınan bir vergi. Peki yeni ev alanlar, bu vergiyi ne zaman ödeyecek? İşte Emlak Vergisi Kanunundaki yeni daire emlak vergisi hükümleri...

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Manisa'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Manisa'da bulunan binaların depreme dayanıklılıklarının denetimi ve olası bir depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş hayatının yeni çalışma modeli Home-Office!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, pandemi sürecinde iş hayatında yeni çalışma modelinin Home Office olduğunu değerlendirdi….

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem vergilerinin kullanımı ve alınan önlemler mecliste!

Toplanan deprem vergilerinin kullanım alanına ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi!

İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan aralarında müteahhitlerin de olduğu 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

yeni alınan evin emlak vergisi Haberi

yeni alınan evin emlak vergisi

Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Gayrimenkul sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Bu vergiyi gayrimenkul sahibi kimse o ödüyor.

Satışı yapılan gayrimenkuller için yeni mükellef, taşınmazın yeni sahibi oluyor. Ancak vergi sorumluluğu satışın yapıldığı sene değil, bir sonraki yıl başlıyor.

Satışın yapıldığı seneye ait emlak vergisini eski taşınmaz mal sahibi ödüyor. Bu sene içerisinde yeni malikin belediyeye emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor.

Buna göre 2017 yılında taşınmaz mal satın alan kimselerin 31 Aralık 2017 tarihinde bildirim süresi sona eriyor.

Peki emlak vergisi beyannamesi verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Bildirimin süresinde verilmemesi halinde, kanunen vergi idarece tarh ediliyor. İdarece tarhiyatta her yıla ilişkin vergi değeri, 29 uncu madde hükmü dikkate alınarak hesaplanır.

Vergi...