29 / 04 / 2024

Yeni Asya

Yeni Asya

1980 yılında İstanbul Belediyesi, tarihi Galata Köprüsü'nü satacakmış. Tarihi köprünün yerine modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerekiyormuş. Belediye köprüyü hurda fiyatına, 900 milyon liraya satacakmış.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Özgüven İnşaat Orya Asya'da 1500 konut inşa edecek! 

Pandemide yatırımlarına hız kesmeden devam eden, Özgüven İnşaat Orta Asya'da 1500 konutluk yeni proje için çalışmalara başlıyor. 

Çelik sektörü yeni pazarlara açılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Yeni pazar arayışlarımız doğrultusunda çelik ithalatlarında artış gözlemlediğimiz Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgeleri öne çıkan hedef pazarlarımız arasında yer alıyor." dedi.

Türk inşaat şirketlerinin yeni hedef pazarı Avrupa ve Orta Asya oldu!

Türk yatırımcıların da rotasını değiştirdi. İnşaat gibi alanlarda Türk şirketlerinin yeni hedef pazarı Avrupa ve Orta Asya oldu. 

Filipinler, Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa edecek!

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in bölge ülkeleri arasında egemenlik ihtilaflarının oluştuğu Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa edeceği açıklandı...

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Asya Gashi İstanbul'dan 300 bin dolara ev alacak!

"Balkanlar'ın Lady Gaga'sı" olarak görülen Asya Gashi, Türkiye’ye yerleşme kararı aldı. Ünlü şarkıcı, yeni evi için 300 bin doları gözden çıkardı.

TBM'nin yeni hedefi: Endonezya, Singapur ve Malezya!

ASEAN bölgesini Asya'nın yeni kaplanları olarak gören Türkiye Müteahhitler Birliği, özellikle Endonezya, Singapur ve Malezya'nın potansiyeline önem veriyor ve Malezya'nın, altyapı projelerinde Türk firmalarıyla çalışma arzusuna dikkat çekiyor.

Gündüz Bayer ve Yurdaer Kahraman'dan 4 yeni şirket!

Metro Properties Asya Bölgesi Müdürü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Bayer ve  Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman bugün 4 yeni şirkete imza attılar. 

4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan; ''4 bin kilometrelik yeni demiryolu inşaatı çalışmamız devam ediyor. 5 bin kilometrelik de proje üzerinde çalışıyoruz. Amacımız Avrupa'yı Asya'ya, Balkanları Kafkasya'ya, Hatay, Gaziantep ve Kilis üzerinden Ortadoğu'ya, Afrika'ya bağlanmak" dedi.

Yeni konutların fiyatı Temmuz'da 0.29 arttı!

Yeni Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 0,29 arttı. İstanbul Avrupa'daki projelerde fiyat artışı Asya tarafına göre daha fazla oldu.

Muş'ta yeni imar alanları açıldı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı makamında ağırladı. Asya, ilçede çarpık yapılaşmadan kurtarmak adına yeni imar alanları açıldığını ifade etti.

Yeni Asya Haberi

Yeni Asya



BELEDİYE GALATA KÖPRÜSÜ'NÜ SATACAK


  Üzerinden ilk geçenlerin toprak oldukları bir yana, yüzüncü yılını doldurduğu bir yakasından öbür yakasına yürüyenlerin dahi bugün 60 yaş sınırını çoktan aştıkları bilinen ihtiyar Galata Köprüsü'nü de ünlü Yavuz Zırhı'mızın akıbeti beklemektedir. Bilindiği gibi Türk Donanması'nın sembolü olan Yavuz Zırhlısı bir süre önce hurda fiyatına jilet fabrikatörlerine satılmıştı. 

  İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil, Galata Köprüsü'nün artık ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiği ve dubalarındaki arızaların tamirinin de belediyeye büyük mali külfet yüklediğini belirtmektedir. Yerine mutlaka modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerektiğini belirten Kotil, <<Bu iş için gerekecek mali kaynağı bulamazsak Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına...