04 / 05 / 2024

yeni bilirkişi ücretleri

yeni bilirkişi ücretleri

Bilirkişi ücreti, bilirkişiye sarf etmiş olduğu emek ve mesaisi karşılığı ödenen ücret olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yeni bilirkişi ücretleri ne kadar? İşte bilirkişi ücret tarifesi..

Bilirkişi heyeti: Akyaka İmar Planı Revizyonu kanuna uygun değil!

Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilirkişi heyeti konuya ilişkin raporlarını hazırladı. Raporda, Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun kanuna uygun olmadığı ifade edildi.

Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Kanal İstanbul davasında 10 bin TL'lik bilirkişi incelemesi!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) Kanal İstanbul projesine karşı açmış olduğu davada, mahkeme keşif ve bilirkişi incelemesi için 10 bin TL fiyat istedi.

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptal başvurusu için bilirkişi incelemesi kararı!

Halkevleri'nin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ÇED raporunun iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Kanal İstanbul projesi için bilirkişi keşif yapacak!

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul projesi için keşif ve bilirkişi incelemesi kararı verdi...

Elazığ'da inşa edilecek yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor!

Merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da yıkımı tamamlanan ağır hasarlı binaların yerine yapılacak yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor.

Rıza Sarraf'ın yalı davasında bilirkişi raporu hazırlandı! 

Üsküdar Kandilli'deki kültür varlığı olarak korunması gereken taşınmazında kanuna aykırı tadilat yaptığı iddiası ile açılan davada keşif sonucu hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye iletildi...

İnşaatı çöken Gaziantep Akkent Camisi’nin bilirkişi raporu açıklandı!

Gaziantep’teki Akkent Camisi’nin inşaatında çalışan mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında kalıp ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, ihmaller zincirini ortaya çıkardı. Teçhizatın işlevini yitirdiği ve çivilerin paslandığı kaydedildi.

Sinem Kobal, Cansu Dere’nin yeni evi için hoşgeldine gitti!

Etiler’de görüntülenen Sinem Kobal, muhabirlerin sorularına cevap verdi. Kobal, Cansu Dere’nin yeni evi için hoşgeldine gittiğini söyledi.

Mahkemeden ilginç karar: Araziyi satan bilirkişi oldu!

Antalya Alakır Vadisi'nde, toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketince kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu'nun açtığı davada, Mahkeme heyeti, araziyi şirkete satan kişiyi, bilirkişi olarak atadı.

SİT statülerine bilirkişi itirazı!

Birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Patara ile Fırnaz Koyu’nda statü değişikliğine, mahkemenin talebi üzerine rapor hazırlayan bilirkişi heyeti itiraz etti. 

yeni bilirkişi ücretleri Haberi

yeni bilirkişi ücretleri

Bilirkişi ücretleri ne kadar?

Bilirkişi, hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvurulan, o konunun uzmanı kişilere deniyor.


Bilirkişi ücreti ise, bilirkişiye sarf etmiş olduğu emek ve mesaisi karşılığı ödenen ücret olarak karşımıza çıkıyor. Bilirkişiye ödenecek bedel, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan bir Tebliğ ile duyuruluyor.


Dava, mahkemece hangi sıfatla görülüyorsa bilirkişi ücreti de buna göre belirleniyor. 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe girecek bilirkişi ücretleri aşağıda sıralanıyor:


a) Sulh hukuk mahkemelerinde görülen dava ve işler için 

165,00 TL


b) İcra hukuk mahkemelerinde görülen dava ve işler için 

165,00 TL


c) Asliye hukuk mahkemelerinde görülen dava ve işler için

275,00 TL


ç) Aile mahkemelerinde görülen dava ve işler için

220,00 TL


d) İş mahkemelerinde görülen dava ve işler için

220,00 TL


e) Kadastro mahkemelerinde görülen dava ve işler...