05 / 05 / 2024

yeni bina deprem güvenliği

yeni bina deprem güvenliği

Barış Aydın, yetersiz donanımdaki binalar nedeniyle 17 Ağustos depreminde binlerce vatandaş kaybetmenin acısını dün gibi yaşadıklarını belirterek, “Bu deprem sonrası alınan ders yeni binalarda güvenli yapıyı ön plana çıkardı " dedi.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Son Dakika! Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta 4.2 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Malatya'da korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Malatya bir süredir depremlerle sarsılıyor. Son olarak Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı bilgilere göre; 19:47'de yeni bir deprem daha oldu. İşte detaylar...

AFAD'dan son dakika açıklaması: Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli bir korkuya neden oldu. İşte detaylar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Prof. Dr. Naci Görür, tek tek açıkladı! Bu bölgelerde deprem bekleniyor! İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası'na dikkat! 

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için yeni bir deprem uyarısını dile getirdi. Görür, deprem beklediği bölgeleri ve illeri de tek tek sıralayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Sondakika...Kahramanmaraş'ta yeni bir deprem daha oldu! 

Kahramanmaraş`ın Türkoğlu ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7,6 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Pazarcık ilçesi olarak açıkladı.

İstanbul'da 0-4 yaş arası binada kiralar 37 bin 900 TL! Deprem sonrası yeni binalar uçuşa geçti!

Uzun zamandır gündemde olan barınma krizine deprem korkusu da dahil oldu. Vatandaşlar yeni bina arayışına girerken, fiyatlar resmen uçuşa geçti. İşte ayrıntılar...

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Ümraniye yeni kaymakamlık binası için ihale yapıldı!

Ümraniye'de yeni inşa edilecek kaymakamlık binası için ihale yapıldı. Yeni bina inşaatının 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 

yeni bina deprem güvenliği Haberi

yeni bina deprem güvenliği

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, yetersiz donanımdaki binalar nedeniyle 17 Ağustos depreminde binlerce  vatandaş kaybetmenin acısını dün gibi yaşadıklarını belirterek, “Bu deprem sonrası alınan ders yeni binalarda güvenli yapıyı ön plana çıkardı. Şimdiki yapılar eskilerine göre çok daha sağlam ve güvenli ancak yeterli değil. Halen almamız gereken yol var” dedi.


Barış Aydın, deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin can ve mal kayıpları yaşamaması için dünya standartlarının üstünde güvenli binalar inşa etmesi gerektiğini söyledi.


17 Ağustos 1999 depreminde resmi kayıtlara göre 17 bin 480 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 23 bin 781 kişinin yaralandığını, 505 kişinin ise sakat kaldığını anımsatan Barış Aydın,  285 bin 211 konut, 42 bin 902 iş yerinde hasar olduğunu kaydetti.


Aydın, bu...