02 / 05 / 2024

yeni binalarda emlak vergisi 2014

yeni binalarda emlak vergisi 2014

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Yeni Grup Emlak İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Grup Emlak İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Zengin tarafından kuruldu.

Yeni Kont Emlak Danışmanlığı İnşaat Reklam Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Kont Emlak Danışmanlığı İnşaat Reklam Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Ulusoy tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Emlak Konut GYO'nun yeni projesi Emlak Konut GYO Yeni Fikirtepe'nin tüm detayları belli oldu. İşte Emlak Konut GYO'nun yeni projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Realtyplus Ankara’da yerini aldı!

Gayrimenkul piyasasında hareketlilik devam ediyor. İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Dünya'nın bir çok ülkesinde faaliyetlerine devam ediyor. Şimdi de Ante Gayrimenkul ile Ankara’da yerini aldı.

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

Türkiye’nin ilk ve tek online yeni nesil emlak pazar yeri olan Tapucom 1 milyar TL değerindeki gayrimenkulü nakde çevirdi.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Ukrayna'da yeni binalarda daire fiyatları değişti!

Ukrayna'da son 10 yıl içerisinde yeni yapılan binalarda daire fiyatları gittikçe artıyor. LUN portalı kurucu ortağı Andrey Mima son 10 senelik daire fiyatlarının verilerini paylaştı. 

Rusya'da ilk 9 ayda konut satış rekoru kırıldı!

Rusya vatandaşları senenin ilk 9 ayında konut alımına 265 milyar ruble, yani 3,6 milyar dolar para harcarken yeni bir emlak satış rekoruna imza atıldı. Analistler, sene sonu itibarıyla söz konusu miktarın 350 ile 390 milyar rubleye kadar ulaşacağını öngörüyor.

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

yeni binalarda emlak vergisi 2014 Haberi

yeni binalarda emlak vergisi 2014

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi bedelleri taşınmazın değerine göre hesaplanıyor.


Büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan taşınmazlarda emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Örneğin değeri 100 bin TL olan meskene büyükşehir belediyelerinde 200 TL emlak vergisi ödenirken; aynı değerdeki evin büyükşehir sınırları dışında yer alması durumunda 100 TL emlak vergisi ödeniyor.


Ayrıca emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Hiçbir geliri olmayan ve 200 metrekarelik tek meskeni olan ev hanımı, işsiz, gazi, engelli ve emekliler vergiden muaf oluyor. Muafiyet için belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor.


Yeni binalarda emlak vergisi indirimi..

Yeni inşa edilen binalarda emlak vergisi indirimi uygulanıyor. Bu binalardan konut...