08 / 05 / 2024

yeni binalarda yangın riski mi var

yeni binalarda yangın riski mi var

TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Adurrahman Kılıç, yangın kontrollerinin itfaiye tarafından yapılması uygulamasına son verilmesini eleştirdi: “İtfaiye tulumbacılığa geri dönecek, yeni yapılarda yangın riski artacak”

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Yeni binalarda yağmur sularının toplanması su tüketimini azaltacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Büyükada'ya modern yangın gözetleme kulesi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükada'da klasik metotların yanında teknolojinin de kullanılacağı yeni yangın gözetleme kulesi inşa edilecek.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Murat Özcan: Yangın yalıtımı binalarda riski azaltır!

Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yangın çıkma olasılığının her zaman var olduğunu belirterek, yangında doğru yalıtımın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Hilti'den yeni Pasif Yangın Durdurucu!

Yangın felaketinde can kayıplarının yüzde 70’i duman zehirlenmesi kaynaklı gerçekleşirken Hilti Pasif Yangın Durdurucu ürünler 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor.

Abdurrahman Kılıç: Yeni binalarda yangın riski artacak!

TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Adurrahman Kılıç, yangın kontrollerinin itfaiye tarafından yapılması uygulamasına son verilmesini eleştirdi: “İtfaiye tulumbacılığa geri dönecek, yeni yapılarda yangın riski artacak”

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu!

Isı yalıtımı binaların ve çatıların dış bölümlerine bakan duvarların veya tesisat borularına ve havalandırma bölümlerine yapılıyor. Peki, yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu var mıdır?

Tekirdağ'da bir inşaatta yangın çıktı!

Tekirdağ merkez ilçe Süleymapaşa 100. Yıl Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi girişinde bir inşaat firmasına ait 5 katlı binanın 3. katında yangın çıktı...

yeni binalarda yangın riski mi var Haberi

yeni binalarda yangın riski mi var

TÜYAK (Türkiye Yangından Korunma Vakfı ve Derneği) Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda, İstanbul’da da 1992 yılından beri devam eden yangın projelerinin itfaiye elemanlarınca kontrolü uygulamasına son verilmesini eleştirerek, bundan böyle yangın projelerini her ilçenin kendisinin yapmasının yeni yapılan binalarda çok ciddi yangın risklerine sebep olabileceğini söyledi.


“Zararı vatandaş çekecek”

Tüm dünyada yangınla ilgili proje, iskan, kontrol ve denetimlerin itfaiye tarafından yapıldığını söyleyen Kılıç, Avrupa’da ve Amerika’da itfaiye bu konuda tam yetkiliyken, ülkemizde bu yetkinin itfaiyeden alındığını ifade etti. Genelgede onay için itfaiyeden görüş alınmasına gerek olmadığının belirtildiğine dikkat çeken Kılıç, “Oysa, son yıllarda binalarda alınan yangın güvenlik önlemlerinin tamamı itfaiyenin desteği ve katkıları ile hayata geçirilmiş uygulamalardır. Gelişmiş ülkelerde itfaiye öncelikle önleme noktasında...