05 / 05 / 2024

Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi

Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi

İRO işbirliğiyle hayata geçirilen "Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi" kapsamında, oda üyesi eylemli rehberlere, "Mimar Sinan ve Eserleri Uzmanlaşma Eğitim Programı" ile eğitim verilmeye başlandı.

Ilgaz Dağı'na yeni bir tesis inşa ediliyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı, yeni bir tesise daha kavuşuyor. Çankırı sınırları içindeki Ilgaz Yıldıztepe Mevkii'nde özel idare tarafından yaptırılan tesis yüzde 95 oranında tamamlandı..

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış!

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na su vermek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazanacakmış.

1980 yılında İstanbul'da çadırlardan yeni bir semt oluşmuş!

1980 yılında Merkezefendi Mezarlığı civarındaki İstanbul eski hal arazisi, çadırlardan yeni bir semt haline gelmiş. Yüze yakın çadırda 500 kişi yaşıyormuş ve bulundukları yer için ayda 500 lira kiraya veriyorlarmış.

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı?

Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek. Bu da 'yeni bir vergi gelmesiyle ev fiyatları artar mı’ sorusununu getirdi...

Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılacak!

Başbakan Davutoğlu'nun gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılması kararlaştırıldı. Türkiye tarihinde ilk kez yeni bir kilisenin inşa edilmesi kararı alındı.

Maltepe yeni bir kültür merkezine kavuşuyor!

Maltepe yeni bir kültür merkezine kavuşuyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yılbaşı öncesi Maltepe'li muhtarlarla Küçükyalı Evlendirme Dairesinde buluştu. Kılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi verdi

Ortofoto Projesi'nde vatandaşlar için yeni bir uygulama daha!

Bakan İdris Güllüce, “Bu çalışmalar, ülkemizdeki yatırım yer seçimlerinin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağlayarak, yatırım sürecinin kısalmasına katkıda bulunacak. Bakanlıktan vatandaşlar için yeni bir uygulama daha...

1975 yılında Yerebatan Sarnıcı büyüklüğünde yeni bir sarnıç bulunmuş!

1975 yılında Topkapı Sarayı ile eski Defterdarlık binası arasında, Yerebatan Sarnıcı büyüklüğünde yeni bir sarnıç bulunmuş. Sarnıcın içi bir metreden fazla toprakla doluymuş, temizlenmesinin pahalıya çıkacağından tekrardan kapatılmış.

Manas Evleri sektöre yeni bir anlayış getirdi!

Malatya, Adıyaman ve Elazığ'da 4 binden fazla konut üreten Gün-Er İnşaat, Manas Evleri'yle sektöre yeni bir anlayış getirdi. Manas Evleri, Gün-Er İnşaat'ın 20 yıllık tecrübesiyle yükseliyor.

Milimetrik Prefabrik sektöre yeni bir soluk getirecek!

Betonarme prefabrik yapı elemanları üretimi üzerine bu yılın mayıs ayında faaliyetlerine başlayan Milimetrik Prefabrik, sektöre yeni bir soluk getirme, kalite çıtasını yükseltme ve sektörde standartları belirleyen bir firma olma hedefiyle çalışıyor.

Ahmet Emin Yılmaz: Yeni bir Osmangazi doğuyor!

Boş alanlarda yeni bir kent kurmak elbette kolay. Çükü planlama yapabilme rahatlığı var. Nitekim Nilüfer böyle bir avantajla yeni Bursa olarak planlandı ve plan doğrultusunda gelişti. Bugün herkesin yaşamak istediği modern kenti oldu.

Yeni bir Şirince doğuyor!

Yeni bir Şirince doğuyor. Doğançay sakinlerinin 30 yıldır beklediği uygulama ile vatandaşın tapulu malı imar parseli haline gelecek. İmar parseli 2 kat olmak üzere ruhsatlı olarak yapılaşabilecek

DAP Yapı’ya yeni bir ödül daha geldi!

DAP Yapı’nın İstMarina projesi, dünyanın en önemli gayrimenkul ödülleri arasında gösterilen ‘International Property Awards’da, ‘2014-2015 Yapı Geliştirme’ kategorisinde ‘Dünya’nın En İyi Projesi’ seçildi. DAP Yapı’ya yeni bir ödül daha geldi

Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi Haberi

Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan Projesi

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği, Mimar Sinan'ın İstanbul ve çevresindeki tüm eserleriyle ilgili bilgilerin, yeni turistik güzergahlar kapsamında rehberlere aktarılmasının hedeflendiği eğitim programının açılışında konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Mimar Sinan'ın dünyadaki bilinilirliğini anlattı.


Sinan'ın birçok noktada bıraktığı eserlerle evrenselleştiğini dile getiren Bilgili, "Mimar Sinan gibi önemli değerimizi kültür turizmi ürünü haline getirmemiz lazım" dedi.


- "İstanbul'da turizmi çeşitlendirmeye ihtiyacımız var"


Bilgili, bir değerin kültür turizmi ürünü haline gelmesi için bütün altyapısının hazırlanması gerektiğini ifade ederek, "İstanbul'da turizmi çeşitlendirmeye ihtiyacımız var. Turizmin en büyük sorunu İstanbul'da turizmin çeşitlendirilmesi, ürün sayısının artırılması. Ürün ortaya çıkartırken kendi kültürel değerlerimizden yola çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı.


Mimar Sinan'ı Türk halkının çok sevdiğini ancak onun hakkında fazla bilgiye sahip olmadığını aktaran Bilgili, Sinan...