14 / 05 / 2024

Yeni bireysel emeklilik kanunu

Yeni bireysel emeklilik kanunu

Vakıf ve sandıklar, bireysel emekliliğe aktarım amacıyla yapacakları taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf tutulacak olup vakıf ve sandıkların sisteme devri için 2012 Haziran ayında dolan süre de 2015’e kadar uzatılacak

Yaşı 45-46 olanlar BES yaptırsın, maksimum fayda sağlarsınız!

Her yaşta katılımın mümkün olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek isteyenler için bir tavsiye geldi.Yüzde 30 devlet katkısının sağlandığı BES’e 45-47 yaşında girmenin kazançlı olduğu belirtildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) emekliye kaybettiriyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) katılım artarken, fon yöneticisi Haydar Acun mevcut sistemin emeklilere kaybettirdiğini söyledi. Acun nedenini de şöyle açıkladı.

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  

BES’e para koyanlar ne kadar kazanıyor?

Uzun dönem yatırım yapmak isteyenlerin son dönemde tercih ettiği Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) ne kadar kazandırdığı merak ediliyor. Uzmanlar küçük birikimleri doğru fonlarla katlamanın mümkün olduğunu belirterek, 100 aylık bir fon getirisi paylaştı.

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), biriken tutarın yarısını almaya imkan tanıyan kısmi ödeme uygulamasının başvuru şartları belli oldu. BES kısmi ödeme için nasıl başvurulur? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler…   

BES ödemelerini aylık mı yoksa yıllık mı yapmak daha çok kazandırıyor?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), Türkiye’de uzun vadeli tasarruf ve yatırım yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Katılımın her geçen gün arttığı BES’te yüksek kazanç sağlamak için ne yapılmalı. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Yeni ev alacaklar dikkat: BES birikiminizin yüzde 50'sini kullanabilirsiniz! BES kısmen ödeme 10 soruda tüm detaylarıyla

Bireysel Emeklilik Sistemi çerçevesinde hayata geçirilecek Kısmen Ödeme Uygulaması 1 Temmuz'da başlayacak. İşte BES kısmen ödeme 10 soruda tüm detaylarıyla...

Konut, evlilik, doğal afet durumlarında birikmişin yüzde 50'si alınabilecek: BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!

Bireysel emeklilik sistemine (BES) katılımı artırmak ve kalma süresini uzatmak amacıyla yeni düzenlemelerin yapılması gündemde. BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlayacak ve bazı durumlarda birikmişin yüzde 50'si alınabilecek. İşte ayrıntılar...

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

Yeni bireysel emeklilik kanunu Haberi

Yeni bireysel emeklilik kanunu



Yapı Kredi Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, yeni sistemle vakıf ve sandıkların birikimlerini bireysel emekliliğe aktarımı konusunda engellerin ortadan kalktığına dikkat çekti. 


Türkölmez, vakıf ve sandıkların ayrıca, birikimlerini bireysel emekliliğin yanı sıra yıllık gelir sigortalarına da aktarabileceklerini belirtti. Yüzde 25 devlet katkısı Bireysel emeklilik sisteminin vakıf ve sandıkların alternatifi olmadığına dikkat çeken Türkölmez, şu açıklamalarda bulundu:


Bu sandıklar üyelerine emeklilik hizmetinin yanı sıra sağlık hizmeti ve para yardımı da yapıyor. Dolayısıyla, bireysel emeklilik onların alternatifi değil. Bu vakıf ve sandıklar, emeklilik hizmetini bireysele aktarabilir, diğer hizmetlerini sürdürebilir.


Yeni sistemin 1 Ocak 2013 itibariyle başlayacağına değinen Türkölmez, böylece, herkesin vergi avantajından yararlanacağını söyledi. Türkölmez şöyle devam etti: 


Yeni bireysel emeklilik sisteminin en önemli özelliği yatırılan primlere devletin yüzde 25’lik katkı yapması. Bu hiçbir yatırım enstrümanıyla karşılaştırılamaz. Devlet,...