02 / 05 / 2024

yeni Cumhurbaşkanlığı hizmet binası son durum

yeni Cumhurbaşkanlığı hizmet binası son durum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yeni hizmet binasının proje bedelinin toplam 1 milyar 370 milyon lira olduğunu belirtti. Projenin 2015 yılında tamamlanması planlanıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam ederken, diğer isimler değişti. İşte ayrıntılar...

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

AYM Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Anayasa’ya aykırı buldu!

Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi AYM tarafından Anayasa’ya aykırı bulundu. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

KYK burs sonuçları gündemde iken, öğrenciler Cumhurbaşkanlığı bursuna dair de araştırmalara başladı. İşte Cumhurbaşkanlığı bursuna dair bilinmesi gerekenler!

Cumhurbaşkanlığı 12.554 TL maaş ile personel arıyor! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanlığı personel arıyor. Çeşitli alanlarda 12.554 TL maaş karşılığında personel alımı yapılacak. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sessiz sedasız toplantı! Kripto paralara ne zaman vergi geleceği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para için toplanıldı. Kripto paralar için yeni şartlar getirildi. İşte detaylar…

Beştepe’de kripto para toplantısı! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para birimleri masaya yatırıldı!

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili toplantı yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı bünyesine güvenlik görevlisi alınacak! Kimler başvuru yapabilir? İşte şartları!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışmak üzere güvenlik görevlisi alım ilanı yayınlandı. Güvenlik görevlisi alım ilanında KPSS şartı aranmadığı belirtildi.

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dikkat çeken asgari ücrete zam açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir açıklama yaptı. Peki asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 'kripto varlık alım satım platformlarına ilişkin uyarılar' başlığı altında bir video yayınlandı. Videoda kripto para piyasalarında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Kripto parayla ilgili yeni kararname! Kimlik tespiti yapılacak!

Kripto para piyasasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, belli bir tutar üzerindeki işlemlerde kimlik tespiti yapılacak.

yeni Cumhurbaşkanlığı hizmet binası son durum Haberi

yeni Cumhurbaşkanlığı hizmet binası son durum

Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı hazırlanırken ilgili kesimlerle görüşülmediği eleştirisinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili tüm kesimlerle görüşme yapıldığını ifade etti.


Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki soru ve eleştirilerine cevap verdi. Türkiye'nin asıl sorununun dolaysız vergilerde olduğunu belirten Şimşek, bunun için de dört gözle Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Şimşek, dolaysız vergilerdeki sorunların çözümü halinde rekabet gücünü etkileyen dolaylı vergilerde indirime dahi gidilebileceğini kaydetti.


Memur maaşı % 8.5 artacak


Vergi oranlarında artış öngörülmediğini aktaran Bakan Şimşek, memur maaşlarına 2015 yılında enflasyon farkının verilip verilmeyeceğiyle ilgili soruya, "En düşük memur maaşı bu haliyle yüzde 8.3 artacak, ortalama memur maaşı artışı yüzde 8.5 olacak" cevabını verdi. Suriye'den gelen göçmenlerin maliyetinin...