17 / 05 / 2024

Yeni eğitim kampüslerinde mescit zorunluluğu

Yeni eğitim kampüslerinde mescit zorunluluğu

MEB’in, 33 ilin merkezinde bulunan liseleri şehir dışına taşıyacak eğitim kampüsleri projesinin 2. etabı da tamamlandı Yeni eğitim kampüsleri için seçilen projelerde harem selamlık tasarlanmış mekanlar dikkati çekti...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi başlamadan önce o yıla ait eğitim öğretim takvimini yayımlıyor. Buna göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında toplam 9 günlük tatil olduğu kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı! 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı. 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları...

Yöm Kamp Eğitim Organizasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Yöm Kamp Eğitim Organizasyon Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mevlüt Kayhan Karlı tarafından kuruldu.

Antalya Kepez Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nde inşaat hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepez'de inşaatına başlanan Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı afet bölgesindeki binaları eğitime hazırlamak için sahada!

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ekipleri ve öğretmenler, Giresun'da selden etkilenen okulları yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla sahada çalışıyor.

Giresun'daki okullar yeni eğitim-öğretim yılı açılışına yetişecek!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, "İnşaat Emlak Dairesi ekiplerimiz, afetten etkilenen kurumlarımızda incelemelerini tamamladı. El birliğiyle bölgedeki okullarımızı yeni eğitim-öğretim yılının açılışına hazır hale getiriyoruz" diye konuştu.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine yeni poliklinik binası inşa edildi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine 37 milyon lira yatırımla 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binası inşa edildi. 

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Serik Kampüsü inşaatı başladı. Kampüsün önümüzdeki yıl başında tamamlanacağı ve 2021 yılının ilk aylalarından sonra faaliyete geçeceği açıklandı.

Derince'ye dev eğitim kampüsü geliyor!

Yaklaşık 50 yıl önce inşa edilen Derince Anadolu Lisesi ile Sabancı Çalışanları ve Ortakları İlkokulu’nun taşınacağı eğitim kampüsünün inşaatı Haziran'da başlayacak.

Tosyalı Holding'ten Kilis’e yeni eğitim kampüsü!

Tosyalı Holding’in eğitime destek sağladığı yeni adres Kilis oldu. Türkiye'de bu zamana kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, şimdi de Kilis merkezinde eğitim kampüsü için çalışmalara başladı...

Yeni eğitim kampüslerinde mescit zorunluluğu Haberi

Yeni eğitim kampüslerinde mescit zorunluluğu

MEB’in, 33 ilin merkezinde bulunan liseleri şehir dışına taşıyacak eğitim kampüsleri projesinin 2. etabı da tamamlandı Yeni eğitim kampüsleri için seçilen projelerde harem selamlık tasarlanmış mekanlar dikkati çekti.


MEB’in, 33 ilin merkezinde bulunan liseleri şehir dışına taşıyacak eğitim kampüsleri projesinin 2. etabı da tamamlandı Yeni eğitim kampüsleri için seçilen projelerde harem selamlık tasarlanmış mekanlar dikkati çekti.


13 ila 17 yaş aralığındaki çocukların öğrenim göreceği kampuslarda, farklı eğitim programları uygulayan Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, her türlü teknik ve meslek liseleri ile imam hatip liseleri birarada bulunacak. Yeni entegre kampüslerde birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak altyapıyı kullanacak. Yemekhane, yüzme havuzu, konferans-çok amaçlı salon, kütüphane, yurt, laboratuvar gibi alanlar paylaşılacak.


Mescit zorunlu

Projelerde, kampüslerdeki lise türleri birbirinden farklı binalarda...