05 / 05 / 2024

yeni ekonomi bakanı kim

yeni ekonomi bakanı kim

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle görevime başladım. Bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı!

Berat Albayrak'ın istifa talebinin kabulünden sonra, Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

Dolar yeni rekorunu kırdı! Elinde doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Bakmadan dövizciye gitmeyin!

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımların ardından dolar/TL kuru rekor üstüne rekor kırıyor. Dün 26,15'ten güne başlayan dolar bugün yüzde 0,06  yükselişle yeni rekorunu kırdı. Elinde doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Bakmadan kuyumcuya gitmeyin!

Euro’da yeni zirve! 1 euro 29 TL'ye dayandı! 

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlardan sonra dolar ve euro rekor tazeledi. TCMB’nin rezerv yakmayı bırakmasıyla birlikte kurda yeni zirve 26 seviyesini geçti.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer yeni ekonomi yönetimine dair açıklama!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yeni ekonomiye dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Yeni ekonomi yönetimi ile piyasa tahminleri de değişti! Yıl sonu dolar, faiz hangi seviyelere gelecek? İşte tahminler...

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından piyasada değişim rüzgarları esiyor. Ekonomi kadrolarında da değişim beklenirken, önümüzdeki günlerde uzmanlar dolar ve faizlere ilişkin de dengelerin değişebileceğine işaret ediyor.

Yeni Bakan'dan açıklama geldi! Çocuğu olan ailelere 3038 TL ödeme yapılacak! 15 Haziran'da hesapları kontrol edin!

Yeni Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecek bir haberle gündeme geldi. Bakan Göktaş, maddi sıkıntılarla boğuşan aileler için çocuk başına 3038 TL'lik devlet desteğinin sağlanacağını müjdeledi.

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat hangi görevlerde bulundu?

Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesi açıklandı ve Ticaret Bakanı olarak Ömer Bolat atandı. Peki, Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat, Türk siyasetçidir ve Ticaret Bakanı olarak atanmadan önce farklı görevlerde bulunmuştur.

Herkesin gözü kulağı bu haberde! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı merak ediliyor!

Piyasalar seçim belirsizliğinin sona ermesinden sonra dün pozitif bir havaya bürünse de ekonomistler asıl fiyatlamanın yeni ekonomi yönetiminin kesinleşmesinin ardından başlayacağının altını çiziyor. Bu çerçevede, en önemli koltuklardan biri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı olacak.

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

İngiltere’nin yeni maliye bakanının yaptığı açıklamalardan sonra sterlin bu sabah İngiltere Başbakanı Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım açıklayabileceği beklentisi ile yükselişe geçti. Sterlin resmen sahalara geri dönüyor. Sterlinde son dakika kritik gelişmeler...

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Dar gelirli ailelere ilaç gibi gelecek yeni destek! Bakan Nebati açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor

Milyonlarca dar gelirli aileyi yakından ilgilendiren açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. İhtiyaç sahibi ailelere ilaç gibi gelecek desteklerden bahsetti. İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Altın fiyatlarında dikkatler kritik haftada! İslam Memiş: Paket açıklanmazsa yeni seviyeler yakın

İslam Memiş, altın fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "2021 Aralık ayında gördüğümüz düşüşler ‘süper bono’ adıyla bilinen yeni ekonomi paketi açıklandığında tekrarlanmayacak. Geri çekilmeler elbette olacaktır ama uzun vadede düşüş masada değil" dedi.

yeni ekonomi bakanı kim Haberi

yeni ekonomi bakanı kim

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım." ifadelerini kullandı.

Elvan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, yeni görevine başladığını belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mesajında, Bakanlıktaki toplantı salonundan bir fotoğraf da paylaşan Elvan, "Teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabb'im hayırlı hizmetlere vesile kılsın." değerlendirmelerinde...