05 / 07 / 2024

yeni ev alacaklar nelere dikkat etmeli

yeni ev alacaklar nelere dikkat etmeli

Hayalindeki eve sahip olmak isteyen kimselerin, bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor. Peki, ev alacak kimseler ne yapmalı? İşte ev alacakların bilmesi gereken 12 madde..

Yeni ev alacaklar ince eleyip sık dokuyor!

Bursa'nın değerlenen bölgeleri arasında gösterilen Mudanya-Burgaz'da birçok projeyi hayata geçiren Tugay İnşaat'ın ortaklarından Tugay Köse, halkın artık yeni bir daire alacağı zaman ince eleyip sık dokuduğunu söyledi.

Ev alacaklar daha ucuza alabilir miyim diye bekliyor! Ama fiyatlar reel olarak yüzde 12 düştü!

Ev alacaklar 'Şimdi konut almak için doğru zaman mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Piyasa analisti Serkan Çelik, konut fiyatları ile ilgili konuştu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev ve araba fiyatları düşüyor! TL değer kazanmaya devam ederse daha rahat konut alınır!

Yeni ev alacaklar, konuta yatırım yapacaklar fiyatların nasıl bir seyir izleyeceğini ve ev almak için şu anın doğru zaman olup olmadığını merak ediyor. Peki piyasalarda neler olacak? 

Kiracıların zam çıkmazı: Ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim!

Ev sahipleri kiraların yüzde 25 zam sınırı sebebiyle düşük kaldığını belirtirken, kiracılar da fahiş artış taleplerinden şikayetçi. Bir kiracı, "Zammı kabul etmeyip ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibi evin son halini paylaştı: Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!

Pucca ismiyle bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden evin son halini paylaşarak, "Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!" ifadelerini kullandı.

'Konutta yeni vergi düzenlemesi' kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur!

Finansal danışman Hüseyin Kantürk, X sosyal medya hesabından konutta yeni vergi düzenlemesine değindi ve "Kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı? İşte şaşırtan o hesap! 

Yeni ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konuta şu an yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığını araştırıyor. Peki faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı?

Kredinin peşinatını denkleştirince hiç düşünmeden evinizi alın tavsiyesi geldi: Vatandaşlar ne diyor?

Yeni ev alacaklar, şimdi konut almak için doğru zaman olup olmadığını araştırıyor. Çoğu kişi bu fiyatlar ve faizlerle ev almanın mantıklı olmadığını dile getiriyor. İşte konuyla ilgili yapılan bir paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeni ev alacaklar dikkat: Bunu yaparsanız kredi öderken de cebinize para kalır! 

Yeni konut alacaklara faiz önerisi geldi. Peki konut kredisi çekmek mi mantıklı, parayı faize yatırmak mı? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı... 

Konutta yaprak kımıldamıyor!

Konut sektöründeki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak edilirken 153 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Konutta yaprak kımıldamıyor." ifadelerini kullandı.

Bu devirde hangisi daha mantıklı: Ev satın almak mı, kirada oturmak mı?

Ev sahibi ile kiracı sorunları hem yeni ev alacakları hem de kiraya çıkacakları tedirgin ediyor. Peki vatandaşlar neler diyor? 

Konut alan da kiralayan da kalmadı: 6 ay önce 25 bin TL olan ev, şimdi 15 bin TL'ye düştü!

Konut fiyatlarındaki son durum, hem yeni ev alacaklar hem de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 152,8 bin takipçili Triger Osman isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Konut alan da kiralayan da kalmadı" dedi. İşte o paylaşım...

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Müteahhitler konut fiyatlarında hızlı artış beklemiyor!

Yeni ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, fiyatlarda yeni yükselişlerin olup olmayacağını merak ediyor. Peki ev fiyatları ne olacak? Sektör temsilcileri ve vatandaşlar neler söylüyor? 

yeni ev alacaklar nelere dikkat etmeli Haberi

yeni ev alacaklar nelere dikkat etmeli

İlk defa ev alacak kimselerin, bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Evin güzelliği ve lokasyonu gibi cazip özelliklere aldanıp alım-satım sürecini başlatmamak ileride mağduriyet yaşamanın önüne geçebiliyor.

Belli başlı emlak terimlerinin bilinmesi ve bu bilgilerle tapu, daire ve şirketin araştırılması gerekiyor. Peki, ev alacakların bilmesi gereken maddeler hangileri? Ev alacaklar ev üzerinde hangi araştırmaları yapmalı?

Evin tapu kütüğünü inceleyin!

Almayı düşündüğünüz evin tapu kaydını inceleyelin. Tapu üzerinde bu evin kime veya kimlere ait olduğunu, varsa hissedarların bu satışa onay verip vermediğini öğrenin. 

Tapu üzerinde satışa engel herhangi bir tedbir kararı olup olmadığına, irtifak hakkı olup olmadığına, ipotekli olup olmadığına bakın.

Bakılacak en önemli noktalardan birisi ise kat irtifakı veya kat mülkiyetinin kurulup kurulmadığına bakılması, henüz kurulmadıysa kurulmasına...