12 / 05 / 2024

yeni ev alınca belediyeye bildirim vermek

yeni ev alınca belediyeye bildirim vermek

Taşınmazın el değiştirmesi durumunda da belediyeye yeni malikin bildirim yapması gerekiyor. Peki, bildirim nasıl yapılır? Örneğin; Yeni ev alınca belediyeye bildirim nasıl verilir? Ne zaman verilir?

Konutta kredi muslukları açılacak! Bir saniye bile nasıl ev alırım stresine kapılmayın!

Konuta yatırım yapacaklar ve yeni ev alacaklar piyasanın nasıl bir seyit izleyeceğini merak ediyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut piyasası ile ilgili paylaşım yaptı ve "Bir saniye bile nasıl konut alırım stresine kapılmayın' dedi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapuda yeni devir başlıyor! Ev alıp satacaklar dikkat prosedür değişti!

Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Artık ev alıp satacak herkes, belirlenen yeni yöntem ile satış ve alış işlemlerini gerçekleştirebilecek. İşte detaylar!

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Kerry Katona 2 milyon sterline yeni ev aldı!

Gösteri dünyasının en çok konuşulan isimlerinden olan Kerry Katona, şimdilerde yeni hayatına adapte olmaya çalışıyor. Daha önce iflas eden 40 yaşındaki Katona, 2 milyon sterline yeni ev aldı...

Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Koronavirüs salgını ile birlikte uzaktan çalışma modeli hayatımıza iyice yerleşti. Demay A.Ş Genel Ortağı ve Müdürü Ali Gökçiler, pandemi sonrasında değişen trendlere uygun olarak yeni ev üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Topraktan ev alırken bunlara dikkat!

İnşaat sektöründe stoklar tükenmeye başlayınca yeni yatırımlar devreye girmeye başladı. Peki topraktan ya da projeden ev alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Dezavantajları ve avantajları neler? İşte tüm merak edilenler...

Yeni asgari ücretle kaç yılda ev alınıyor?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret belli oldu. 2021 yılında en düşük maaş 2 bin 825 lira 90 kuruş oldu. Peki asgari ücret kazanan vatandaşın ev alabilmesi için "yemeden içmeden" ortalama kaç yıl çalışması gerekiyor? Yeni asgari ücretle kaç yılda ev alınıyor?

Ev alırken o tazminata dikkat!

Apartmanlarda çalışan kapıcılar kıdem tazminatı alabiliyor. Yeni ev satın alanlar, yıllardır çalışan kapıcıların tazminat yüküyle karşı karşıya kalabiliyor.

TOKİ'den nasıl ev alınır 20 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konutlar inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır? TOKİ'den ev alabilmek için hangi şartlar gerekli? İşte merak edilen tüm detaylar...

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak. Bölge değerinin altında işlem yapanlara cezai işlem uygulanacak...

yeni ev alınca belediyeye bildirim vermek Haberi

yeni ev alınca belediyeye bildirim vermek

Yeni ev alınca belediyeye bildirim nasıl verilir?

Taşınmaz mal hukuku gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor ve mal sahiplerinin her sene vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Taşınmazın el değiştirmesi durumunda da belediyeye yeni malikin bildirim yapması gerekiyor. Peki, bildirim nasıl yapılır? Örneğin; Yeni ev alınca belediyeye bildirim nasıl verilir?


Yeni ev alınca belediyeye bildirim..

Satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Vergi mükellefiyeti ise bir sonraki sene başlıyor.


Edinim tarihine ait vergi ise eski mal sahibi tarafından ödeniyor. 


Vergi beyanında bulunmak isteyen kimselerin belediyeye giderek bu taleplerini sunmaları ve beyanname formunu doldurmaları gerekiyor.


Emlak vergisi beyanı örneği 2015..

.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE


Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile Sıra No

Sıra...