06 / 05 / 2024

yeni eve iskan nasıl alınır

yeni eve iskan nasıl alınır

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

700 bin kamu işçi için flaş gelişme! Taban ücrette yeni teklif geldi mi? Bakan Bilgin devreye girdi!

Kamudaki 700 binden fazla işçinin Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında alacağı zam oranının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce açıklanarak imzalanması öngörülüyor. Taban ücrette yeni teklif içinse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in devreye girdiği belirtiliyor

Audi Q8, fiyatları belli oldu! Yeni rakam dudak uçuklattı! 22 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Audi Q8'in Ağustos fiyatları belli oldu! Görenler gözlerine inanamadı! Audi Q8, orijinal Audi quattro'dan ödünç alınan özellikler ve yeni bir tek çerçeve ile etkileyici tasarımıyla öne çıkıyor. Peki, Audi Q8 fiyatları ne kadar? İşte 22 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Konut ve kira artışlarına karşı yeni reçete yazıldı! Ofisler eve dönüşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini bildirdi. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi halinde, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut sunulabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar...

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu Zekeriyaköy’e taşınıyor!

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu ikinci çocuk haberini aldıktan sonra yeni eve taşınma kararı aldı. Çift Zekeriyaköy'e taşınıyor..

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Eşyaları eve sığmayan Rachel Araz, yeni evine taşındı!

Sosyal medya fenomeni Rachel Araz’a gelen hediyeler evine sığmadı. Evi ağzına kadar dolan ünlü isim, yeni evine taşındı.

Cosma Shiva Hagen, 47 metrekarelik yeni evine taşındı!

Alman oyuncu Cosma Shiva Hagen, Hamburg'da yeni bir eve taşındı. Minimalize yaşamı tercih ettiğini açıklayan Hagen'in yeni evi 47 metrekare büyüklüğünde. 

yeni eve iskan nasıl alınır Haberi

yeni eve iskan nasıl alınır

Yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor.


İskan olarak da bilinen bu izin belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından bir belge düzenleniyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır? Yeni ev için oturma izni ne zaman alınır?


İskan belgesi, belediye görevlileri tarafından müracaat olmadan verilmiyor. Yapı müteahhitinin inşaatı bitirdiğini belediyeye bildirmesi gerekiyor.


Öncelikle; yapının iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi durumunda...