04 / 05 / 2024

yeni Gayrimenkul Yatırım Fonları tebliği

yeni Gayrimenkul Yatırım Fonları tebliği

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, satışlar 6 ay içinde başlayabilecek, Yapı kayıt belgesi alınan yapılar da fon portföyüne alınabilecek...

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşı olmanın yollarını kaleme aldı.

Gayrimenkul yatırımı yapmak için doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Gayrimenkule yatırım yapılır mı?' başlıklı yazısı...

Sinpaş GYO yeni gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracak!

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazların, kısmi bölünmesi suretiyle, paylarının tamamı şirkete ait olan yeni bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulacak.

Martı GYO, GYO statüsünden çıkıyor! Yeni adı Martı Gayrimenkul Yatırım!

Martı GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkarak Martı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. unvanlı bir anonim şirkete dönüştürülüyor...

Gayrimenkul yatırım fonlarında yeni düzenleme!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, satışlar 6 ay içinde başlayabilecek, Yapı kayıt belgesi alınan yapılar da fon portföyüne alınabilecek...

Gayrimenkul yatırım fonları ile sektöre yeni bir soluk geldi!

Gayrimenkul sektörüne gayrimenkul yatırım fonları ile yeni bir soluk geldi. Toplam büyüklüğü 3,1 milyar liraya ulaşan fonlar önümüzdeki dönemde yatırımcılar için önemli bir alternatif olacak.

Devlet destekli gayrimenkul yatırım fonu kurulsun!

Konut sektöründe başlayan yeni kampanyayla kamuyla çalışan müteahhitlerin projeleri hızla tamamlanacak. Kamuyla çalışmayan şirketlerin ise devam eden projelerini tamamlaması için devlet destekli gayrimenkul yatırım fonlarına ihtiyacı var.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yatırımcıya önemli fırsatlar sağlıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına (GYF) İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapan yeni tebliğin getirdiklerini sektör açısından değerlendirdi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları, KDV mükellefi mi?

Yeni bir sermaye piyasası yatırım aracı olarak, Gayrimenkul Yatırım Fonları(GYF) son günlerde oldukça konuşulan konulardan biri. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonları, KDV mükellefi mi?

Gayrimenkul yatırım fonları, fabrika yatırımlarına kaynak sağlayacak!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), ‘gayrimenkul yatırım fonlarının’ kurulmasını sağlayan yönetmeliği, ülke genelinde yeni fabrika yatırımlarının büyük bölümünün ‘inşaat ve gayrimenkul sektörü’ tarafından fonlanmasını sağlayacak.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na yoğun ilgi bekleniyor!

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Bornova'nın çehresini değiştirecek!

İzmir'e sembol olacak binalar inşa etme sorumluluğu ile hareket eden Kavuklar Gayrimenkul Yatırım, Bornova'nın çehresini değiştirecek ve değerini yükseltecek yeni projesini tanıttı.

yeni Gayrimenkul Yatırım Fonları tebliği Haberi

yeni Gayrimenkul Yatırım Fonları tebliği

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.3)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (III-52.3.ç) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Tebliğ kapsamında birçok düzenlemeye yer verildi.

Tebliğte fon, yeniden tanımlandı. Gayrimenkuller, 18 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen gayrimenkul projeleri kapsamındaki bağımsız bölümler veya gayrimenkule dayalı haklar da fon kapsamında sıralandı.

Buna göre; Fon, Kanun hükümleri uyarınca nitelikli yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan para, gayrimenkuller, 18 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen gayrimenkul projeleri kapsamındaki bağımsız bölümler veya gayrimenkule dayalı haklarla, pay sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre üçüncü fıkrada belirtilen varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla Kuruldan faaliyet izni alan portföy yönetim şirketleri ve gayrimenkul portföy yönetim şirketleri ile gayrimenkul ve girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri tarafından bir içtüzük ile süreli veya süresiz olarak...