05 / 05 / 2024

yeni hidroelektrik santralları

yeni hidroelektrik santralları

Özel sektör geçen yıl en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı. 2012’deki enerji yatırımlarında HES’ler yüzde 55 ile zirveye oturdu. Son 10 yılda ilk kez ‘su’ ‘doğalgaz’ı geride bıraktı...

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

Yeni maden sahaları özel sektöre açılıyor!

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding, Fethiye Hidroelektrik Santral'inin işletim hakkını aldı. Başbakan Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre yeni maden sahalarını da özel sektöre açılacak.

Karacaören Hes'in 10 taliplisi var!

Karacaören hidroelektrik santrallarının özelleştirme ihalesi için 10 katılımcı başvurdu. Özelleştirme idaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan yazılı açıklamada ihaleye katılmak isteyen firmalar açıklandı.

Özbekistan'da hidroelektriğe 889 milyon dolarlık yatırım!

Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Mersin Kadıncık HES ihalesine en yüksek teklif IC İçtaş'tan!

EÜAŞ'a ait, Tarsus'ta bulunan Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallarının ihalesinde en yüksek teklif, 864.1 milyon lira ile IC İçtaş'tan geldi. 10 şirketin teklif verdiği ihalede ipi göğüsleyen IC İçtaş, şimdiye dek 11 HES projesine imza attı.

Karasu-Kocaali'de yeni baraj inşa edilecek!

Hamdolsun bugün hidroelektrik santralleri kuran ve yeni santraller üzerinde çalışan, barajlar inşa eden, altyapı sorunlarına süratle çözümler üreten bir kuruluş haline geldik. Bu geldiğimiz nokta milletimiz için gayretli çalışmalarımızın sonucudur” dedi.

Sakarya'da 2015 yılında yeni hidroelektrik santraller yapılacak!

Bir yılı aşkın süredir faaliyette olan HES’te 31 Milyon Kilovat enerji üretildiğini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; Üretilen enerjinin toplam değeri yaklaşık 6 Milyon TL, dedi.

Muğla enerji üretiminde lider!

Rüzgar enerjisi santralı (RES) ve hidroelektrik santralları (HES) için önemli bir merkez haline gelen Muğla'da güneş enerjisi santralı (GES) konusunda Türkiye'nin en uygun alanlarına sahip olduğu açıklandı.

Çalık Enerji Gürcistan'da iki yeni HES projesine başlayacak!

Gürcistan'ın ilk kombine çevrim santrali olan 230 MW gücündeki Gardabani Elektrik Santrali'nin inşaatına devam eden Çalık Enerji, toplam 223 MW güce sahip olacak iki yeni hidroelektrik santrali inşa edecek...

AKHAN Hidroelektrik Santrali 'nin inşaatına yeni yılda başlanacak!

Mersin"in çamlıyayla ilçesinde   kurulacak ve yılda 130 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapması hedeflenen   AKHAN Hidroelektrik Santrali"nin inşaatına yeni yılda başlanacağı bildirildi  

HES projesi ile boşa akan sular ekonomiye kazandılacak!

çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektiriğin Türkiye için bir mecburiyet olduğunu belirterek, hidroelektrik santrallarının (HES) önünün açılması gerektiğini söyledi.

yeni hidroelektrik santralları Haberi

yeni hidroelektrik santralları

Özel sektör geçen yıl en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı. 2012’deki enerji yatırımlarında HES’ler % 55 ile zirveye oturdu. Son 10 yılda ilk kez ‘su’ ‘doğalgaz’ı geride bıraktı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, özel sektör tarafından işletmeye alınan yeni elektrik üretim kapasitesi geçen yıl önceki yıla göre yüzde 0.6 geriledi. Böylece özel sektörün Türkiye’nin üretimine yaptığı katkıda 2012’de 22.5 megavatla sınırlı bir düşüş yaşadı. 


YARIDAN FAZLASI HES


Özel sektörün geçen yıl devreye aldığı enerji yatırımları kurulu güç açısından değerlendirildiğinde en büyük payı HES’ler aldı. İşletmeye alınan toplam 3.693,9 megavatlık özel sektör yatırımı içinde HES’lerin payı geçen yıl yaklaşık yüzde 55’i buldu. İşletmeye alınan HES yatırımlarındaki yıllık artış da yaklaşık yüzde 55’e karşılık geldi. 


5 YILLIK DÜZENLİ ARTIŞ


Böylece 2011’de 1.293,7 megavat üretim...