04 / 05 / 2024

yeni inşaat izinleri

yeni inşaat izinleri

Konut satışlarında artış hızlanarak sürerken, yılın ilk çeyreğinde yeni inşaat ruhsatlarında yüzde 47 ve yapı kullanım izinlerinde yüzde 51 dolayında azalmalar yaşandı.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

Resmi gazetede yayınlanan karara göre; bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olan harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsat başvuruların tek seferde ödenebilecek. 

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü dijital dönüşüm içinde!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yaptığı açıklamada temiz enerjiye yönelik finansmanın en yüksek altyapı önceliği olduğunu dile getirerek COVID-19 salgını sonrası yeni inşaat ve altyapı projelerinin çevre ve sosyal endişeleri gidererek daha temiz ve adil olacağını belirtti.

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

ABD'de inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine yükseldi!

ABD'de açıklanan verilere bakıldığında inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine çıktı.

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

Almanya'da inşaat sektörü 2019'da rekor sipariş aldı!

Almanya'da yeni inşaat siparişlerinin toplam değeri 86 milyar 100 milyon avro ile 1990 yılından bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı

2020'de inşaat sektörü hareketlenecek!

Ekonomi hocaları 2020 yılı için beklentilerini anlattı. 2020'de Türkiye ekonomisi etkili büyüme rotasına girecek. Prof. Dr. Sinan Alçın, "Mart ayı ve sonrasında yeni inşaat projelerinde canlanma beklenebilir” dedi...

Yeni inşaat işleri siparişleri 16 puan arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. Rapora göre, 2019 yılında kademeli ve kırılgan bir artış gösteren yeni inşaat işleri siparişlerinde de sıçrama yaşandı. Yeni inşaat işleri siparişleri ocak ayında, bir önceki aya göre 16 puan yükseldi

yeni inşaat izinleri Haberi

yeni inşaat izinleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yapı İzin İstatistikleri verilerine göre, yılın ilk üç aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, yapı ruhsatı verilen yapıların sayısı yüzde 47.5 ve yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 51.2 azaldı.

TÜİK'in dün açıklanan verilerine göre ise, konut satışları Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 artarken, kredili konut satışları yüzde 96.5 artışla yaklaşık iki katına çıktı.

Yılın ilk üç ayında, geçen yılın aynı dönemine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 44.5, değeri yüzde 40.2, daire sayısı yüzde 41.2 azaldı.

Aynı dönemde, belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 45.4, değeri yüzde 42.0 ve daire sayısı yüzde 40.6...