24 / 07 / 2024

yeni kat maliki eski demirbaş borcu

yeni kat maliki eski demirbaş borcu

Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumlu olur mu? Bu gider yeni malikten istene bilir mi? Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Borsada halka arzlarda neler oldu? Küçük yatırımcı yeni halka arzlara katılacak mı?

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan şirketlerin Borsa İstanbul’da halka arzları devam ediyor. Son dönemde istediğini bulamayan yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı. Borsa Filozofu halka arzlardaki son durumu aktararak takipçilerine yeni yapılacak halka arzlara katılıp katılmayacağını sordu.

Vera Konsept GYO, yeni projeler için düğmeye bastı: İzmir'de iki arsanın satış ihalesine katılacak! 

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ÖİB tarafından yapılacak arsa satış ihalelerine katılıyor. Şirket, arsaların yeni proje geliştirilmesi amacıyla kullanılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

MHR GYO Ataşehir projesinde son dakika! MHR GYO Ataşehir nerede?

MHR GYO Ataşehir projesi kapsamında kat maliki ve arsa sahipleri ile sözleşme imzalamayı sürdürüyor. Peki MHR GYO Ataşehir nerede? İşte ayrıntılar... 

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Spotify yeni sistemini açıkladı: 2 kat daha pahalı olacak!

Spotify uygulamasının yeni bir üyelik modeline hazırlandığı iddia edildi. Spotify kullanıcısı, hesabını iptal etmek istediğinde yeni bir ‘Platinum’ abonelik modeli gönderildiğini açıkladı. Buna göre yeni sistem bireysel plandan 2 kat daha pahalı olacak.

Bu fiyata SUV kalmadı! İşte Volkswagen T-Cross fiyat listesi

Türkiye pazarına yeni katılan Volkswagen T-Cross, uygun fiyata satılan SUV modellerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Dap Yeni Levent'e 82 kat ön talep geldi! 

Dap Yeni Levent projesi megakent İstanbul’un merkezi konumunda, daha önce yapılmayanı yapma vizyonu ile yükseliyor. Projedeki bin konut için 82 kat ön talep geldi...

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

yeni kat maliki eski demirbaş borcu Haberi

yeni kat maliki eski demirbaş borcu

Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre anagayrimenkulün ortak alanlarında yapılan tüm masraflar kat maliklerini ilgilendiriyor.


Gayrimenkul alım satımının söz konusu olduğu durumlarda, söz konusu giderin yeni malik tarafından mı yoksa eski malik tarafından mı ödeneceği merak konusu oluyor. Peki, yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?


Kat maliki olunmadığı döneme ilişkin ortak gider borcundan sorumlu tutulmuyor. Konu ile ilgili Yargıtay Kararı örnekleri aşağıda yer alıyor.


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi 01.10.2002 T., 2002/7159 E., 2002/9012 K.: “Dava dilekçesinde itirazın iptali ile takibin devamına karar verilmesi istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir. Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


KARAR : Dava; Haziran-Temmuz-Ağustos...