17 / 05 / 2024

Yeni konutta prim yüzde kaç olmalı

Yeni konutta prim yüzde kaç olmalı

Gayrimenkul patronları, inşaatı devam eden projelerde başlangıç ve bitiş metrekare fiyatları arasındaki makasın çok açılmaması gerektiğini söyledi. Yeni projede kabul edilir yıllık prim artışı ise yüzde 20 olarak verildi.

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

Prim eksiği olan SGK'lıya yeni emeklilik fırsatı mı geliyor?

Türkiye'de sosyal güvenlik alanında önemli bir adımlar atıldığı kaydediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme eksikliği olan vatandaşlar için erken emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Sosyetenin tanınmış isimleri Can ve Ahu Has çifti yeni ev sahipleri ile mahkemelik oldu!

Ev sahipleriyle sorun yaşayan sosyetenin tanınmış çifti, soluğu mahkemede aldı. Caroline Koç'un sattığı konutta kiracı olarak bulunan ünlü çift, yeni ev sahibiyle anlaşamadı.

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

Trafik sigortasında yeni dönem! Sistem sil baştan değişiyor! Kimi, nasıl ilgilendirecek? Detaylar tek tek açıklandı!

Trafik sigortasına yönelik Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle sistemde değişiklik yapıldı. Yeni sisteme göre trafik sigortasından prim teklifi alamayanlar için ortak bir havuz oluşturulacak. Aynı zamanda, prim tutarı SEDDK tarafından belirlenecek.

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Yeni konutta prim yüzde kaç olmalı Haberi

Yeni konutta prim yüzde kaç olmalı


Pro­je­nin baş­lan­gıç ve bi­tiş ara­sın­da­ki prim ora­nı sek­tör­de ye­ni bir tar­tış­ma baş­lat­tı. Gayrimenkul patronları son dö­nem­de bir­çok pro­je­de baş­lan­gıç met­re­ka­re fi­ya­tıy­la bi­tiş met­re­ka­re fi­ya­tı ara­sın­da ma­ka­sın cid­di oran­da açıl­dı­ğı­nı kay­de­de­rek, ma­kul sı­nı­rın yüz­de 40 ci­va­rın­da ol­du­ğu­nu kay­det­ti.


Ko­nu ile il­gi­li gö­rüş­le­ri­ni al­dı­ğı­mız Ağa­oğ­lu İn­şa­at Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ali Ağa­oğ­lu, “Bir pro­je her ­za­man alı­cı­sı­na ka­zan­dır­ma­lı, an­cak ilk alan ile son alan ara­sın­da  ma­kas çok açıl­mama­lı­” de­di.


Yüksek fiyat alıcıyı kaçırır


Ye­şil GYO Ge­nel Mü­dü­rü Işık Gök­ka­ya ve Gap İn­şa­at Ge­nel Mü­dü­rü Fey­zul­lah Yet­gi­n ise pro­je­le­rin in­şa­atı de­vam et­ti­ği dö­nem için­de yıl­lık prim oran­la­rı­nın yüz­de 15-20 se­vi­ye­le­rin­de ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çe­ke­rek, “Ak­si tak­tir­de pro­je­le­re son­ra­dan gi­re­cek olan ki­şi­ler ilk alan ile ara­la­rın­da cid­di fi­yat fark­lı­lık­la­rı oluş­tu­ğu­nu gö­re­rek ko­nut ve­ya iş­ye­ri al­ma eği­li­min­den vaz­ge­çer....