05 / 05 / 2024

Yeni okul inşaatlarına kriterler

Yeni okul inşaatlarına kriterler

Bakanlık, yeni yapılacak okullara kriterler getirdi. Buna göre; okullardaki uzun koridor kalkacak, pembe-mavi renklerle boyama olmayacak.

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Türkiye, İsrail'in 3 bin 100 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Yüksek Planlama Konseyinin önümüzdeki hafta Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşasına onay verme planını kınadı.

Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatına yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatlarına yeniden start verdi.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

TOKİ Çorlu'da 2 yeni okul inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tekirdağ Çorlu'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ Konya'da 4 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya'da 4 yeni okul hayata geçirecek. Projelerin ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Konya Akşehir'de 4 yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya'nın Akşehir ilçesinde 4 yeni okul hayata geçirmek için start verdi.

Yeni okul inşaatlarına kriterler Haberi

Yeni okul inşaatlarına kriterler

Okulların açılmasına sayılı gün kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni yapılacak okul binaları için yeni kriterler getirdi. Buna göre; ince uzun koridorlar kalkacak, iç bahçe ve kapalı kantin içeren modern yapılı okullar yapılacak.


Okullar cinsiyet ayrımını akla getirebilecek pembe ve mavi renklere boyanmayacak. Yeni binalar güneşli ve aydınlık olacak şekilde tasarlanacak. Ayrıca okullar trafik yoğunluğundan az etkilenen, toplu taşıma araçları ile rahat erişilebilir noktalarda bulunan, havaalanı, demiryolu, otoyol ve fabrika gibi eğitimi engelleyici gürültü kaynaklarına uzak olan alanlara inşa edilecek.


KORUMALI PRİZLER


Sınıflar, gün ışığının, öğrencilerin soldan ışık alacağı şekilde tasarlanacak, derslik kapıları dışa açılacak. İçindeki prizler topraklı ve çocuk korumalı olacak. Okullarda asansör aynı zamanda acil müdahalelerde sedye kullanımına imkan verecek şekilde...