04 / 05 / 2024

yeni yapı kullanım izinleri

yeni yapı kullanım izinleri

Konut satışlarında artış hızlanarak sürerken, yılın ilk çeyreğinde yeni inşaat ruhsatlarında yüzde 47 ve yapı kullanım izinlerinde yüzde 51 dolayında azalmalar yaşandı.

Petrolde düşüş başladı! Akaryakıt fiyatları yeni haftayı nasıl açtı? Yeni zam veya indirim yapıldı mı?

Milyonlarca sürücü 'Akaryakıt fiyatlarına yeni zam veya indirim yapıldı mı?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki akaryakıt fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte Opet, Total, Shell, PO, BP 19 Şubat 2024 fiyat listesi...

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Aile destek ödemesine yeni ay zammı yapılacak mı? Aile destek ağustos ayı ödemeleri hesaplara yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirlilerin hesaplarına her ay 850 ile 1250 TL arasında ödeme yapıyor. Peki, Aile destek ödemesine yeni ay zammı yapılacak mı? Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kura çekimi yapıldı mı? Yenişehir Arnavutköy kura çekimi ne zaman yapılacak? 

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kura çekimi yapıldı mı? Yenişehir Arnavutköy kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

2023 THY Emlak Konut GYO Arnavutköy kura çekilişi yapıldı mı? Yenişehir Evleri asil ve yedek isim listesi açıklandı mı?

2023 THY Emlak Konut GYO Arnavutköy kura çekilişi yapıldı mı? Yenişehir Evleri asil ve yedek isim listesi açıklandı mı? İşte Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri ile ilgili detaylar...

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi! 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi... 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın...

Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı?

Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinden faydalanan vatandaşlar çocuk parasına yeni yıl zammı olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha da verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni bir adım attı.

MB kararı sonrasında kredi kullanımına yeni düzenleme getirildi

BDDK işletmelerin kredi kullanımıyla ilgili iki önemli değişikliğe gitti. Kredi kullanabilecek işletmelerin kapsamı daraltılırken yeni uygulama 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.

yeni yapı kullanım izinleri Haberi

yeni yapı kullanım izinleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yapı İzin İstatistikleri verilerine göre, yılın ilk üç aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, yapı ruhsatı verilen yapıların sayısı yüzde 47.5 ve yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 51.2 azaldı.

TÜİK'in dün açıklanan verilerine göre ise, konut satışları Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 artarken, kredili konut satışları yüzde 96.5 artışla yaklaşık iki katına çıktı.

Yılın ilk üç ayında, geçen yılın aynı dönemine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 44.5, değeri yüzde 40.2, daire sayısı yüzde 41.2 azaldı.

Aynı dönemde, belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 45.4, değeri yüzde 42.0 ve daire sayısı yüzde 40.6...