19 / 05 / 2024

yeni yönetmelik küçük daireler

yeni yönetmelik küçük daireler

Ceren Kumbasar: "Bu düzenlemeyle daha gözde hale gelen bitmiş projelerdeki 1+0'ları gözardı etmeyin, 1+1'leri de iyi değerlendirin derim. Zira bir sabah uyanıp, 1+1 dairelerin de artık üretilmeyeceğini öğreniyor olabilirsiniz."..

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

2023'ün son günü gram altın 2 bin 54 lira! Altın yeni yıla rekorla giriyor! 31 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, 2023'ün son günü  yükselmeye devam ediyor. Gram altın bugün 2 bin 54 lira olurken yeni yıla rekorla giriş yapıyor. Peki çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli altın bugün ne kadar oldu? İşte 31 Aralık 2023 Pazar altın fiyatları.

2024 Ocak emekli zammında son dakika! Yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yılbaşına iki ay kala emekli maaşlarındaki son durum da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni ev müjdesi! Başvurular yarın resmen başlıyor! Kaçırmayın!

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni konut müjdesi geldi. Merakla beklenen proje için başvurular yarın resmen başlıyor...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

1, 2, 3 ve 10 yıllık yeni pasaport ücretleri ne kadar? İşte zamlı 2023 yeni pasaport ödemeleri...

2023 yılı yeni pasaport ücretleri belli oldu. Peki, 1, 2, 3 ve 10 yıllık yeni pasaport ücretleri ne kadar? İşte zamlı 2023 yeni pasaport ödemeleri...

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

Fiat 500L'ye yeni yıl öncesi tam 10 bin TL indirim geldi! İşte 500L 29 Aralık 2022 fiyat listesi!

Tasarımıyla dikkat çeken Fiat 500L'ye yeni yıl öncesi tam 10 bin TL indirim geldi!. Peki Fiat 500 L'nin Aralık ayı fiyatları ne kadar? İşte 500L 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yeni yıl hediyeniz hazır mı? Emel pırlantada tam tamına yüzde 60 indirim başladı! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Yeni yıl hediyesi arayanlar için Emel Pırlanta tam tamına yüzde 60 indirim kampanyasını duyurdu. Yılbaşı hediyeniz hazır mı? Cevabı ''hayır'' olanlar için işte Emel Pırlanta 29 Aralık 2022 fiyat listesi.

Sina pırlantada yeni yıla özel büyük kampanya! Yüzde 50 indirim fırsatı başladı! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Sina pırlantada yeni yıla özel büyük kampanya başladı. Ekinoks koleksiyonunu kapsayan bu indirimde pırlanta küpeden yüzüğe hepsine sahip olabilirsiniz. İşte 29 Aralık 2022 Sina pırlanta fiyat listesi.

Emeklilere yeni yılda ikramiye müjdesi geldi! Bu tarihi duyan emekliler resmen zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!

Emeklilere yeni yılda ikramiye müjdesi geldi! Açıklanan bu tarihi duyan emekliler resmen zevkten dört köşe oldu... Hemen bakın...

yeni yönetmelik küçük daireler Haberi

yeni yönetmelik küçük daireler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle yeni yapılacak inşaatların standartlarına bir düzenleme getirdi. Özellikle maketten ev alacakların dikkatlerini bu yeni standartlara çekmek isterim. 


Dört unsur var 


Yeni yönetmelikte dikkat çekici dört unsur var. 


1. Brüt ve net metrekare arasındaki farklılıklara bir standart getirildi. Bu standartta şimdiye kadar tartışmaya açık olan kolonlar, sıva payları, merpen basamakları, sahanlığı ve merpen boşluğu altında kalan alanlar, balkonlar, çatı ve zemin katlardaki teraslar, açık çıkmalar, çatı ve kat bahçeleri brüt alan olarak sayıldı. Brüt alana dahil olmayan alanlar ise, ışıklıklar, galeri boşlukları, bağımsız bölüm eklentileri ve havuz, spor salonu gibi ortak alanların bağımsız bölümlerin payına düşen kısımları. 


2. Stüdyo daireler olarak hayatımıza giren 1+0 daireler tarihe karıştı. Yeni düzenlemeyle, oturma odası ve yatak...