03 / 05 / 2024

Yeni Zigana Tünelitrabzon

Yeni Zigana Tünelitrabzon

Tarihi İpek Yolu güzergâhında Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Yeni Zigana Tüneli’nin Trabzon ayağında da çalışmalara başlandı.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Fiat Egea’nın yeni kasası için geri sayım başladı: Türkiye'ye de geliyor! Yeni kasa Egea kaç TL olacak? 

Türkiye’de en çok satan otomobil modellerinin başında gelen Fiat Egea'nın yeni kasası Türkiye'ye geliyor. Peki yeni kasa Egea kaç TL olacak? İşte Yeni Fiat Egea ile ilgili detaylar...

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? JP Morgan'dan korkutan son dakika tahmini!

Petrol piyasaları ardı ardına karşılaştığı darbelerin ardından bir ay içinde ilk haftalık kazancına imza attı. Peki yeni akaryakıt zamları gelecek mi? 

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla akaryakıt sektöründe göze çarpan kayıt dışılığın önüne geçilecek. 

Philips'ten yakmama garantili yeni ütüler! 16 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Ütü teknolojisi gelişirken yeni nesil ütüler ütü yapanların en büyük korkusunu ortadan kaldırıyor. İşte yeni ürünler ve fiyatları...

Proscenic'ten yeni frütöz! İşte 14 Ekim 2022 fiyatı...

Dünyanın önde gelen mutfak aleti markalarından Proscenic, yeni teknoloji Airflyer'ını satışa sundu. Yüzde 90 daha az yağ ile yumuşak kızartmalar yapan frütözün özellikleri...

Renault Yeni Trafic Türkiye'de satışta! Yeni Trafic fiyatlarına inanamayacaksınız! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Renault Yeni Trafic Türkiye'de satışta. Merakla beklenen Yeni Trafic Mayıs 2022 fiyat listesi de belli oldu. İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Yeni Zigana Tünelitrabzon Haberi

Yeni Zigana Tünelitrabzon

Tarihi İpek Yolu güzergâhında Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Yeni Zigana Tüneli’nin Trabzon ayağında da çalışmalara başlandı.


Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere Köyü mevkiinde başlanılan çift tüp çalışmalarında 1 kilometrelik mesafe kat edilirken, Trabzon tarafında ise yaşanan kamulaştırma problemi nedeniyle çalışmalar gecikmeli de olsa başladı.


Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak, Gümüşkoza Gazetesine yaptığı açıklamada Zigana Tüneli’nin Trabzon tarafındaki tünel aynalarının da açılarak çalışmaların başladığını söyledi.


Çolak, Trabzon-Gümüşhane istikametinde 14 kilometrelik Zigana tünelinin giriş aynasına gelmeden önce 2,5 kilometrelik bir tünel daha olduğunu ve Zigana Tüneli ile birlikte Başarköy’ün altından geçen o tünelde de çalışmalara başlandığını kaydetti.


“GÜMÜŞHANE-TRABZON 1 SAATİN ALTINA DÜŞECEK”


Yaklaşık olarak 3,5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan Zigana Tüneli inşaatının Gümüşhane tarafında Köstere...