10 / 05 / 2024

Yenibağlar Mahallesi tapu sorunu

Yenibağlar Mahallesi tapu sorunu

Osmangazi Belediyesi, ilçede yıllardır var olan ve imar uygulamaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıyor. Yenibağlar Mahallesi' nde tapular teslim edildi...

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu devrinde dolandırılma riski sona eriyor!

Ev alıp satacak vatandaşların tapu devri esnasında yaşadığı "Parayı verip tapuyu alamazsam" ya da "Tapu devrini yapıp parayı alamazsam" çıkmazı artık sona eriyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nin nüfusu, son 10 senede gelişen kentleşmenin yanı sıra verimli tarım arazilerinin de imara açılmasıyla beraber hızla yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Güngören Akıncılar Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Güngören ilçesi, Akıncılar Mahallesi, 11751 ve 11753 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.09.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Bağcılar Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Mahallesi, 3446 ada 4 ve 5 parseller ile 3447 ada 3 parsele ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı (Millet Bahçesi) askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa Sağmalcılar Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Bayrampaşa İlçesi, Sağmalcılar Mahallesi, 15867, 15869, 22914, 22915, 22916, 24016, 24017 parsel sayılı taşınmazların tamamı ile 15737, 19170, 23085 parsellerin Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya dair çok sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. Hisseli tapuya sahip vatandaşlar, bu tapu hakkında sordukları sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu satışlarının nasıl yapıldığı, bu vatandaşların tapu vekalet verip veremeyeceği sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Belediye akaryakıt ve servis istasyonu satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Balıkesir İli Dursunbey Belediye Başkanlığı, Balıkesir Dursunbey ilçesi, Akbaşlar Mahallesi'nde yer alan akaryakıt ve servis istasyonu alanını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Tapuda işi olanlar dikkat! Tapu randevusu internetten nasıl alınır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde işi olan vatandaşların tapu işlemleri için öncelikli olarak randevu almaları gerekiyor. Birçok kişi internetten tapu randevusunun nasıl alınacağını araştırıyor. İşte internetten randevu alma işlemleri...

Yenibağlar Mahallesi tapu sorunu Haberi

Yenibağlar Mahallesi tapu sorunu

İlk uygulamanın yapıldığı Yenibağlar Mahallesi'nde 200 vatandaş, düzenlenen törenle müstakil tapularına kavuştu. Osmangazi'de, aynı zamanda planlı şehirleşmenin önünü de açacak olan hisseli tapu sorununun çözümü için çok önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Hisseli tapu, yalnızca Osmangazi'nin Bursa'nın değil Türkiye'nin sorunu. Özellikle Osmangazi'de, yoğun göç ve çarpık yapılaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve çeşitli mağduriyetlere sebep olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıp, hemşerilerimizin müstakil tapulara kavuşmasını sağlayacak çalışmayı başlattık. 


Yıllardır, imarı bulunmayan arazilere, bir göz evim olsun, benim olsun mantığıyla yapılan evler önce apartmana, ardından büyük mahallelere dönmüş. Müstakil tapusu olmayan bu konutlar, hizmet götürme noktasında bize de engel teşkil ediyor. Hem vatandaşın, hem de bizlerin büyük sıkıntı yaşadığı bu sorunu, Osmangazi Belediyesi olarak, Türkiye'de ilk...