02 / 05 / 2024

Yeniden finansman nedir

Yeniden finansman nedir

Konut kredisi kullandıktan, tüketiciler yeniden finansman için bankaya müracaat edebiliyor. Peki, konut kredisinde yeniden finansman koşulları nelerdir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Yeniden finansman nedir?

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor. Peki, yeniden finansman nedir?

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Proje finansmanı nedir?

Proje finansmanı, özel projelerde önemli bir görevi üstlenen profesyonellerin yönettiği bir süreçtir. Bu süreçte, projenin finansal işlemleri geleceğe yönelik esas alınır. Bu noktada proje finansmanı nedir, ne anlama gelir ve teknikleri nelerdir soruları önem kazanıyor.

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere müjdeli haberini duyurdu: Üretimlerini yeniden verimli bir şekilde yapmaları için çiftçilere destekler verilecek. Bu destekler arasında finansman desteği de bulunuyor.

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Duymayan kalmasın! A101'de uygun fiyata Oppo A55 yeniden satışta! 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Duyduk duymadık demeyin! Oppo A55 yeniden A101'e geldi! Peki, A101'de Oppo A55 fiyatı ne kadar? Oppo A55 A101 fiyatı nedir?Oppo A55'in özellikleri nelerdir? 21 Aralık 2022 itibari ile Oppo A55 özellikleri ve fiyat listesi...

ABD'de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!

ABD ipotek oranları 14 Ekim haftasında 20 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, ev satın alma ve kredi yeniden finansman başvuruları yüzde 4.5 düşüşle 1997'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

Piyasada altına olan talebin yeniden artması nedeniyle artan sahtecilik olaylarının önüne geçmek ayrıca talebe cevap vermek isteyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 104 yıl aradan sonra yeniden Reaşt altını basımına başladı.

EYT son durum nedir? EYT çıkacak mı, yeni gelişme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği EYT yasasına dair güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim öncesi yeniden gündeme gelen konuya dair araştırmalar ise güncel olarak yapılıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir? İşte tüm detaylar...

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Bugün akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği konuşuldu. Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? İşte tüm detaylar...

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Gayrimenkulde çarklar yeniden dönüyor!

TUİK verilerini değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Avantajlı konut finansmanı ile 100 bini geçen düşük maliyetli konut kredisi tahsisi ve 25 milyar liralık bir finansmanın sektöre aktarılması sektörde yeniden canlanmayı sağladı'' dedi.

Yeniden finansman nedir Haberi

Yeniden finansman nedir

Konut kredisinde yeniden finansman koşulları!

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşme, konut finansmanı sözleşmesi oluyor. 


Konut kredisi kullandıktan, tüketiciler yeniden finansman için bankaya müracaat edebiliyor. Peki, konut kredisinde yeniden finansman koşulları nelerdir?


Konut kredisinde yeniden finansman

(1) Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesinde;

a) Kredi faiz oranında değişiklik yapılması,


b) Kredinin vadesinde değişiklik yapılması,


c) Konut finansmanı sözleşmesinde belirtilen faiz türünde değişiklik yapılması,


ç) Aynı konut teminat gösterilerek birden fazla konut finansmanı sözleşmesi kurulmuşsa bunların tek bir konut finansmanı sözleşmesi ile birleştirilmesi,


d) Kredinin para biriminde değişiklik yapılması,

hususlarından en az birinin gerçekleşmesi halinde yeniden finansman söz konusu olur.


Konut finansmanı sözleşmesinde...