27 / 04 / 2024

yeniden yapılan bina emlak vergisi

yeniden yapılan bina emlak vergisi

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Ordu Aybastı'daki heyelandan yıkılan evlerin yeniden yapımı mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılmasına ilişkin soru önergesi verildi. 

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeniden yapılandırılan borç tutarı 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye Bankalar Birliği, Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi kapsamında yeniden yapılandırılan toplam borç tutarının 15 milyar 270 milyon lira olduğunu bildirdi.

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Rize'de yıkımı yapılan bina aniden çöktü! 

Rize'de Salarha Tüneli projesi kapsamında kamulaştırılan binalarda yıkım çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yıkımı yapılacan bir binanın kısmen çöktüğü anlar kameraya yansıdı.

Tarihi bina 'Şura-i devlet' 54 milyon TL'ye yeniden yapılacak!

İstanbul Valiliği tarafından 1869 yılında inşa edilen ve bir yangının ardından 1911'de tamamen yanan Şura-i Devlet binası yeniden inşa edilecek. Yeniden yapım işi 53 milyon 803 bin 175 TL'ye ihale edildi.

yeniden yapılan bina emlak vergisi Haberi

yeniden yapılan bina emlak vergisi

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Bir bina ile arsanın emlak vergisi oranları aynı olmuyor.


Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?


Gelir İdaresi Başkanlığının Emlak Vergisi Beyanı hakkındaki özelgesi gereğince, yeniden inşa edilen bina veya binaların vergisinin, arsasının vergisinden az olmamasını sağlamak için yapılacak karşılaştırma sadece arsa üzerine yeni inşa edilmesi halinde değişiklik nedeniyle emlak (bina) vergisi beyannamesi verilmesi gereken hallerde yapılıyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelirler Genel Müdürlüğü


ilindiği üzere 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 23/b maddesinde, yeni inşa edilen binalar için inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmaya başlandığı bütçe yılı içerisinde, bina...