06 / 05 / 2024

yenikapı tarihi eserleri

yenikapı tarihi eserleri

Dursun Balcıoğlu Yenikapı'daki çalışmalar esnasında çıkan eserlerin sergileneceğini söyledi

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...

Yenikapı dolgu alanının yeni planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada’nın şeklini bozan Yenikapı dolgu alanının yeni planlarını onayladı.

Numan Kurtulmuş: İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem!

İstanbul'daki durumun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sadece tarihi eserleri restore etmek, ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem" dedi. 

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Konya'daki tarihi türbeler onarılıyor!

Konya’daki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Yenikapı'daki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Yenikapı’daki kentsel dönüşüm alanında bir apartmanın bodrum katındaki tarihi eser içler acısı halde. Su sarnıcı olarak inşa edilen eserin içi çöplüğü andırıyor.

Avrasya Tüneli Yenikapı çalışmasında mendirek tartışması!

İstanbul Boğaz Tüp Geçit Tüneli projesi kapsamında Yenikapı’da kavşak çalışmaları sırasında bulunan tarihi eser niteliğindeki mendirekle ilgili tartışma sürüyor.

Daire Karşılığı Afrodit heykeli sattılar!

İzmirli 2 müteahhitin Efes bölgesinde yasadışı mezar kazanlardan edindikleri tarihi eserleri İstanbul'da daire karşılığı satmaya çalıştı. Müteahhitlerin ‘Kat karşılığı mezarcılardan aldık’ dediği eserler arasında paha biçilemeyen 2 bin yıllık Afrodit Heykeli de var.

yenikapı tarihi eserleri Haberi

yenikapı tarihi eserleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dursun Balcıoğlu Yenikapı'daki çalışmalar esnasında çıkan tarihi eserlerin istasyonlarda sergileneceğini söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Balcıoğlu Marmaray'ın 29 Ekim'de açılacağını da sözlerine...