05 / 05 / 2024

Yenikapının tarihi

Yenikapının tarihi

1937 yılında Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı için avan proje hazırlanmış. Belediyenin hazırladığı plana göre liman bin 100 metre uzunluğunda olacakmış. Limanın arkasında antrepolar ve işyerleri bulunacakmış.

Altında tüm zamanların rekoru yaşandı!

Altının ons fiyatı, üst üste üçüncü haftasını yükseliş ile tamamlamaya hazırlanırken; ons altın ve gram altın tarihi zirvelerini yenildiği kaydedildi. Gram altın fiyatı ise, dolar/TL'deki artış ile primli. Ons altın fiyatında ise 5 işlem günü tarihi kazanımlar sürerken altın üst üste 3. haftada artı

Dolar tarihi rekoruna yakın seyrediyor! Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları

Dolar/TL bugün tarihi rekoruna yakın seyrediyor. Güne yükselişle başlayan döviz kurları yatırımcılar tarafından araştırılmakta. Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları...

Marmara'da 16 tane yıkıcı deprem oldu, şimdi 17'ncisi bekleniyor! Deprem uzmanı en yakın tarihi verdi!

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası büyük İstanbul depremi için tarih verdi ve riskli yerleri tek tek sıraladı. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması!

Dolar kurunda yeni zirve! Döviz yatırımcıları dikkat! Euro bugün ne kadar oldu? 15 Ocak 2024 döviz kurları

Dolar kuru bugün tarihi zirvesi 30,1 lira seviyesini geçerek rekor tazeledi. Dolar kuru haftaya yükselişle başlarken enflasyonla mücadelede kararlı olan Merkez Bankası her türlü adımı atmaya hazır olduğunu açıkladı. 

Gram altında tüm zamanların tarihi zirvesi yaşandı!  

Ons altın fiyatı, ABD'den gelen sürpriz veri sonrası artmasını hızlandırırken; gram altın fiyatı da ons altın ve dolar/TL'deki yükselişin etkisi ile tarihi zirvesini 1992 lirayı taşıdığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Gram altında tüm zamanların rekoru kırıldı, işte tarihi zirve rakamı 1804 liraya yükseldi

Altının ons fiyatı, ABD tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de sebebi ile primli seyrederken, gram altın tarihi zirvesini 1804 liraya olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Elinde gram altını olanlar dikkat: Ünlü ekonomist önemli tarihleri verdi

Orta Doğu'da İsrail-Hamas çatışmaları, altın fiyatlarında önemli bir etkiye neden oldu. Altın, tarihi rekor seviyelere ulaşmış durumda. Bu durum, yatırımcılar arasında "Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne zaman alınır?" gibi soruları gündeme getirdi.

Elinde 1 gram altını bile olanlar aman dikkat! Gram altın tarihi rekor kırdı! 

Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Bu kapsamda, Dolar/TL kurunun rekor tazelemesiyle gram altın da yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Rekor! Altın bilezik fiyatları fırladı! Hemen koşun, bakın! 13 Temmuz 2023 22-18 ve 14 ayar altın bilezik kaç TL?

Altın bugün tarihi rekorunu kırdı. Ons altın 1959 dolara yükselirken gram altın 1660 TL barajını geçti. Altın bilezik fiyatları fırladı. 22-18 ve 14 ayar altın bilezik kaç TL? 13 Temmuz altın bilezik fiyatları...

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Gram altın bugün yüzde 1,4 artışla tarihi rekorunu kırdı ve 1.550 lirayı aştı. Merkez Bankası faiz kararından sonra gram altın 100 TL'yi aştı.

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın bugün döviz kurlarındaki volatilite nedeniyle yükselişe geçti ve tarihi rekorunu kırdı. Gram altın ne kadar oldu?

Yenikapının tarihi Haberi

Yenikapının tarihi



Yeni liman avan projeye göre nasıl olacak?


    Müstakbel İstanbul Limanı'nın Yenikapı'da yapılması tasavvuru şehrimizde büyük bir alaka uyandırmıştır. Bir kısım alakadarlar, belediyece hazırlanan avan proje mucibince Yenikapı'da kurulacak limanı çok dar buluyorlar.

    Gümrük Muhafaza Başmüdürü B. Hasan da yeni limanın uzunluğu en az iki kilometreyi geçmesi lazım geldiği fikrinde. 

    Belediyenin planına göre, yeni limanın uzunluğu 1.100 metre olacaktır. Ayrıca 700 metre uzunluğunda da bir dalgakırana ihtiyaç görülmektedir. 

    Planda bu dalgakıran Yenikapı'daki bir kara çıkıntısından başlamakta ve limanın müstakbel rıhtımlarına müvazi olarak denize 700 metre kadar uzanmaktadır. Dalgakıranın karşısında da yine mendirek şeklinde, fakat müstakbel...