19 / 05 / 2024

Yenilemenin esasları

Yenilemenin esasları

Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanuna göre, kadastro paftalarının yenilenmesi hususu ile ilgili esaslar nelerdir? İşte kanunda yer alan kadastro paftalarının yenilenmesi ile ilgili hükümler...

Kart, şifre ve kodları ile ilgili KDV esasları belirlendi...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sanal ya da fiziki ortamlarda satılan kart, şifre ve kodlara ilişkin katma değer vergisi (KDV) uygulamalarının esasları tespit edildiği kaydedildi. 

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

TBMM'de kabul edilen ve 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affına ilişkin usul ve esaslar neler? Ayrıntılar haberimizde...

Kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esasları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esaslarını açıkladı

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik!

Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik!

Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31398 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 23 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

SPK'dan yatırım fonlarının finansal raporlama esaslarında değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Yatırım Fonlarının Finansal Raporlama Esaslarına İlişkin Tebliğ'de yaptığı değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yenilemenin esasları Haberi

Yenilemenin esasları

Kadastro paftalarının yenilenmesi!

Kadastro paftalarının yenilenmesi hususu ile ilgili hükümler, Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, yenileme çalışmaları yalnızca teknik çalışmaları kapsıyor.


Söz konusu işlemde ilk kadastro veya tapulamanın tahdit ve tespit ettiği parsel sınırlarına itibar olunması esas alınıyor.


Kadastro paftaları yenileme esasları

Yenileme yalnız teknik çalışmaları kapsar. Tapu siciline geçmiş veya geçmemiş mülkiyet ve mülkiyete ilişkin haklar inceleme konusu yapılamaz.

             

Yenileme işlemi sırasında ilk kadastro veya tapulamanın tahdit ve tespit ettiği parsel sınırlarına itibar olunması esas alınır.

             

Parselin zemindeki sınırları değişmemiş ise ölçümleme sonunda yeni bulunan değerler aynen kabul edilir.

             

Parselin zemindeki sınırları değişmiş veya işaretsiz ise ilk kadastro veya tapulamanın...