02 / 05 / 2024

yenimahalledeki asansörler mühürleniyor mu

yenimahalledeki asansörler mühürleniyor mu

Yenimahalle’de güvensiz asansör kalmayacak hedefiyle yola çıkan Yenimahalle Belediyesi, MMO görevlileri ile birlikte Demetevler’de bulunan binaları tek tek gezerek, asansörleri kayıt altına alıyor.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Avcılar’daki riskli binada daireler mühürleniyor!

Avcılar’daki Cihangir Mahallesi’nde kolonları çatlayan binanın tahliye edilmesi için verilen sürenin bugün dolmasının ardından mühürleme işlemlerine başlandı...

Bahçelievler'deki riskli 11 katlı apartman mühürleniyor!

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yer alan 11 katlı bir sitede zabıta ekipleri yıkılma tehlikesine karşı daireleri mühürlüyor.

Karabük'te mühürlenen binalarda oturanlar 8 aydır dışarı çıkamıyor!

Karabük'te TOKİ konutlarındaki 17 binanın asansörleri, geçen yıl haziran ayında yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. 7 katlı binalarda oturan yaklaşık 30 engelliden bazıları 8 aydır dışarıya çıkamıyor.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

Rize Fırtına Vadisi'ndeki turistik işletmeler mühürleniyor!

Rize’nin turistik işletmelerinin yoğun olduğu Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’nde bulunan turistik işletmeler İl Özel İdaresi kararları ile Jandarma tarafından tek tek mühürlenmeye başladı.

Fatih'te 3 bin günlük kiralık ev mühürlendi!

İstanbul’da mantar gibi türeyen, günlük kiralanan dairelere büyük gözaltı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede bu durumda 3 bin dairenin tespit edildiğini söyledi ve ‘O evler mühürleniyor’ dedi.

Fi Yapı asansör kazasının yaşandığı bina mühürlü bir bina!

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

Yeni nesil asansörler yüzde 75'i bulan enerji tasarrufu sağlıyor!

Günümüzde enerji kullanımı azaltılarak performansı artırılan yenilikçi asansörlerle binalarda hızlı ve emniyetli ulaşım sağlanırken, yüzde 75’i bulan oranlarda da enerji tasarrufu elde edilebiliyor.

Antalya Ceneviz Koyu'nda kaçak yapılar mühürleniyor!

Kumluca’ya bağlı Ceneviz koyunda kaçak olduğu tespit edilen yapılar Kumluca Belediyesi tarafından mühürlendi. Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ceneviz koyunda kaçak yapı denetimi gerçekleştirdi.

Osmangazi'de asansörler mercek altında!

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini korumak için asansörleri mercek altına altı. İlçe genelindeki asansörleri tek tek denetleyen belediye ekipleri, tehlike arz eden asansörleri mühürledi.

Yıldırım'da asansörler sıkı denetimde!

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapılan denetimler sonucunda gerekli şartları taşımayan asansörlerin güvenlik gerekçesi ile mühürlendiğini açıkladı

yenimahalledeki asansörler mühürleniyor mu Haberi

yenimahalledeki asansörler mühürleniyor mu


Yenimahalle Belediyesi kullanıma uygun olmayan ve güvenlik açısından tehlikeli görünen asansörleri mühürlüyor.


Yenimahalle Belediyesi’nin TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile düzenlediği "Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı" konulu bilgilendirme toplantıları, 2’inci aşama olan uygulama ve tespit çalışmalarıyla devam ediyor.


Yenimahalle’de güvensiz asansör kalmayacak hedefiyle yola çıkan belediye, MMO görevlileri ile birlikte Demetevler’de bulunan binaları tek tek gezerek, asansörleri kayıt altına alıyor. 


Bu kapsamda can ve mal güvenliği açısından tehlikeli görülen asansörler tespit edilip öncelikle kullanıma kapatılıyor, sonrasında ise iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor.


Denetlenen asansörün kullanıma kapatılması durumunda bina sakinlerine ve yöneticilerine asansörün neden kullanıma kapatıldığı hakkında da bilgi veren belediye yetkilileri, bina yönetimince kontrolü yaptırılmayan, kırmızı etiketi aldıktan sonra zamanında yeşil etiket almayan ve yeterli belgesi olmayan firmaların asansörlerini...