16 / 05 / 2024

yer gösterme sözleşme örneği

yer gösterme sözleşme örneği

Yer gösterme işlemini kim yaptırır? Gayrimenkul kiralamak ya da satın almak isteyenler emlak ofislerinin kapısını çalıyor. Emlakçılar, müşterilerin istekleri doğrultusunda emlak yer gösterme işlemini gerçekleştiriyor...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

Memur zammı için toplu sözleşme görüşmeleri, Hakem Heyeti'ne devredilerek son etabına taşınmıştı. Heyet, nihai kararını en geç 31 Ağustos’ta kadar vermek üzere hafta sonu 2 defa toplandı.

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

TOKİ Gümüşhane Çamlıca'da sözleşme dönemi başladı!

TOKİ Gümüşhane Çamlıca alt gelir projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı için Güryapı ile sözleşme imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan yazılı açıklamada Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı için Güryapı ile sözleşme imzaladığını açıkladı. 

Konya Sarayönü TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Sarayönü projesinde yer alan 58 adet konutun kura çekilişi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Proje için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Amasya Göynücek'te sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Amasya Göynücek projesinde yer alan 110 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Meram Gödene TOKİ yedek sözleşme tarihleri!

TOKİ Meram Gödene projesinden konut sahibi olan yedek hak sahipleri için sözleşme imzalama tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Şahinbey Güzelvadi'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şahinbey Güzelvadi'de hayata geçirdiği konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Meram Gödene'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Meram Gödene projesinde yer alan 22 adet konut için sözleşme dönemi sona eriyor. Projede 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

TOKİ Şahinbey Güzelvadi sözleşme tarihleri!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi projesinde yer alan konutlar için sözleşmeleri 18 Eylül-22 Eylül tarihleri arasında imzalanacak.

Mamak Gülseren 3. Etap TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 3.Etap Projesi'nde yer alan konutlar için sözleşme dönemi başlıyor.

TOKİ Mamak Gülseren Alt Gelir sözleşme tarihleri!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 3.Etap Projesi'nde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

yer gösterme sözleşme örneği Haberi

yer gösterme sözleşme örneği

Yer gösterme işlemini kim yaptırır?

Emlak yer gösterme işlemi, gayrimenkul satın almak ya da kiralamak isteyenlere, talep ettikleri özelliklere sahip gayrimenkullerin bulunması halinde müşteriye söz konusu gayrimenkulün gösterilmesi işlemine deniyor.


Yukarıdaki açıklamadan da anlaşılacağı üzere, yer gösterme işlemi, emlakçılar tarafından yapılıyor.


Gayrimenkullerini kiraya vermek ya da satmak isteyenler, talepleri doğrultusunda gayrimenkulünü emlakçıya veriyor. Emlakçılar da elindeki gayrimenkulleri, kendisine gelen müşterilere sunuyor. Müşterilerin gayrimenkulü görmek istemesi halinde, emlakçı yer gösterme işlemini gerçekleştiriyor.


Yer gösterme sözleşmesi nedir?

Yer gösterme formu, yer gösterme belgesi ve yer gösterme tutanağı olarak da ifade edilen yer gösterme sözleşmesi, emlakçının müşterilerine hangi  gayrimenkulleri gösterdiğine dair imzalattığı belge olarak karşımıza çıkıyor.


Yer gösterme formu örneği!





Işıl Seren...