13 / 05 / 2024

yeraltı su kaynaklarından nasıl faydalanılır

yeraltı su kaynaklarından nasıl faydalanılır

Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, en acil şekilde, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımız ile ilgili etki ve uzun vadeli bir hidrolojik bütçe hesabının iligili kuruluşların öncülüğünde yaptırılması ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti...

İstanbul Barajlarında Endişe Verici Düşüş: Su Seviyeleri Felaket Derecesinde Azaldı!

İstanbul'da yaşanan aşırı sıcaklar, barajlardaki su seviyelerinde ciddi düşüşlere yol açtı. Bugün yapılan ölçümlerde, İstanbul'un ana su kaynaklarından olan barajların doluluk oranı alarm verici bir seviye olan yüzde 39.84 olarak tespit edildi.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi! Son başvuru tarihini aman kaçırmayın!

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi... Son başvuru tarihini aman kaçırmayın...

Sektör kaynakları açıkladı! İkinci el araç alımında sistem değişiyor!

İkinci el araç alış-satışlarında son gelişmeler yakından takip edilirken, Ramazan ayında araba alım-satımlarında bir değişiklik bekleniyor. Konuyla ilgili uzun yıllardır galericilik yapan sektör kaynaklarından bir açıklama geldi.

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Romanya Prensi Paul’e gayrimenkul yolsuzluğu suçlamasından hapis cezası!

Romanya'da Yüksek Mahkeme, Prens Paul ve üç iş adamına gayrimenkul yolsuzluğu suçlaması nedeniyle hapis cezası verdi.

Tatlısu Proje Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tatlısu Proje Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Tatlısu tarafından kuruldu.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul paylaşımı!

Kanal İstanbul projesinin yapılması halinde kentin su kaynaklarının üçte birinin yok olacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul bu işten ihale alacak malum şirketler için rüya gibi bir proje" diye konuştu.

Kanal İstanbul İstanbul'un su kaynakları zarar verecek mi?

Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul'un su kaynaklarını kaybedeceğine dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verebilir!

Kanal İstanbul planını değerlendiren Prof. Dr. Doğanay Tolunay, projenin İstanbul’un su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini, “İstanbul’un geleceği söz konusu. Bilimin ışığında ilerleyin” dedi...

yeraltı su kaynaklarından nasıl faydalanılır Haberi

yeraltı su kaynaklarından nasıl faydalanılır


Son günlerde, Kocaelideki sanayi kuruluşlarında su problemleri  ile gündeme gelen su kaynaklarımız hakkında Jeoloji Mühendisi Volkan KARA ile görüş alışverişinde bulunduk.


Kocaeli'nin coğrafi olarak küçük bir bölge olmasına karşın, artan sanayi ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak yüzey ve yeraltı su kaynakları hızla azalan bir ilimiz olduğunu söyleyen Kara, en acil şekilde, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımız ile ilgili etki ve uzun vadeli bir hidrolojik bütçe hesabının iligili kuruluşların öncülüğünde yaptırılması ve uzun vadeli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Esasen ülke olarak, su zengini bir ülke olmadıklarını belirten Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, yüzey ve yeraltı su kaynaklarımızın birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini, yüzey su kaynakları hızla azalan bölgemizde, yer altı su kaynaklarımızın yüzey su kaynaklarına iyi bir alternatif olduğunu belirtti. Ancak yeraltısuyundan yararlanırken etkin ve...