07 / 05 / 2024

Yerelde Modernler

Yerelde Modernler

SALT'ta, benzersiz binalarıyla savaş sonrası Sovyet mimarlığına odaklanan Yerelde Modernler sergisi yarın açılacak...

Yaşar Gayrimenkul şube sayısını artırmayı hedefliyor

Kayseri’nin gayrimenkul işletmecileri arasında bulunan Yaşar Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı, yerelde başladığı şubeleşme çalışmasını ulusala taşıdığını açıkladı. Şu anda 4 kentte, 10 şubesi ve 107 çalışanı olan Yaşar Gayrimenkul, 2024 senesinde İzmir, Antalya ve Bursa’da da şube açacak.

Uşak'ın mega projelerinde son durum!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan;" Biz ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlara inat hükümetimizin yakaladığı istikrarı yerelde sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi!

Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yönettiği Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yerelde kalkınma” modeli öne çıktı.

İzmir Büyükşehir'den 7 ilçeye nokta atışı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa, Dikili, Kınık, Bergama, Foça, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışma başlattı. İşte "Yerelde kalkınma" hedefli projenin ayrıntıları...

İşte İzmir projeleri!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Çizdiğimiz yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat eden İzmir, artık şaha kalktı " dedi.

Mehmet Şimşek: Yeni vergi çalışması yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014'de 1.215 milyar TL'lik yatırım yaptı!

Yatırım ve projelerini "Yerelde kalkınma" hedefiyle gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yine önemli projelere imza attı. İZSU 267 milyon TL, ESHOT da 73.8 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Soner Çetin: Adana'da az zamanda çok güzel işler yaptık!

Adana'nın küçük Avrupası Çukurova, yerelde hayata geçirilen kalıcı projeler ile yaşanabilir kent olma yolunda emin adımlarla yürüyor. İlçeye her gecen gün yeni halkalar ilave ediliyor.

Tire, Bayındır ve Ödemiş’e 9 milyon 250 bin TL’lik ova yolu yapılıyor!

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve belediye bürokratlarının katıldığı inceleme gezisinde çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma için kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekti.

Yerelde Modernler sergisi Sovyet mimarisine ışık tutuyor!

8 Mayıs-11 Ağustos tarihlerinde SALT Galata’da gerçekleşecek Yerelde Modernler sergisi, savaş sonrası Sovyet mimarisinde neler olduğuna daire tüm bilgileri verecek...

SALT'ın yeni sergisi Yerelde Modernler, Galata'da yarın açılıyor!

SALT'ta, benzersiz binalarıyla savaş sonrası Sovyet mimarlığına odaklanan Yerelde Modernler sergisi yarın açılacak...

Kalebodur Yerelde Modernler sergisini açıyor!

SALT’ın yeni sergisi “Yerelde Modernler” Kalebodur desteğiyle SALT Galata’da başlıyor...

Yerelde Modernler sergisi Kalebodur desteği ile başlıyor!

SALT’ın yeni sergisi Yerelde Modernler, KALEBODUR desteğiyle SALT Galata’da başlıyor...

Yerelde Modernler Haberi

Yerelde Modernler


SALT'ın yeni sergisi Yerelde Modernler, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nde (SSCB) modern mimarlığın mirasına odaklanıyor. Bir zamanlar birliği oluşturan 15 ülkeden derlenen örneklerin yer aldığı sergide, yerel mimarların 1960 ve 1970’lerdeki sıra dışı uygulamalarından 1980’lerdeki Kâğıt Mimarlığı hareketinin eleştirel yaklaşımına geniş bir dönemin ürünleri inceleniyor.


SSCB'de savaş sonrası yaşama dair maket, çizim, fotoğraf ve filmler ile efemeradan meydana gelen seçki, KALEBODUR'un desteğiyle 8 Mayıs-11 Ağustos tarihlerinde SALT Galata'da...